Vivendi kjøper Redneck Rampage

Interplay har solgt rettighetene til Redneck Rampage-franchisen til Vivendi Universal Games. I tillegg har det kommet frem hvor mye Bethesda betalte for Fallout-lisensen.

Interplay trenger penger, noe som betyr at de selger lisenser og franchiser på billigsalg. Nå har de solgt alle rettighetene til Redneck Rampage-franchisen til Vivendi Universal Games. For de som ikke husker Redneck Rampage-spillene fra Xatrix Entertainment, kan vi fortelle at det er snakk om førstepersons skytespill med massevis av humor og en stil som på mange måter minner om Duke Nukem 3D.

Nå har Vivendi betalt 300000 dollar for Redneck Rampage-rettighetene, noe som forhåpentligvis betyr at de har planer om å lage et nytt spill i serien. Salget skjedde 19. juli i år, men det er først nå at Interplay kunngjør avtalen, som en del av deres finansresultater.

En annen detalj som ble offentlig i denne forbindelsen var hvor mye Bethesda Softworks betalte for lisensen til å lage Fallout 3. Prisen var 1.175 millioner dollar forhåndsbetalt, og (avhengig av avtalen) evt. mer penger basert på hvor godt spillet selger. Bethesda har også fått førsteretten til å lage Fallout 4 og 5, men må i så fall betale 1 million dollar for hver etterfølger. Interplay eier fortsatt Fallout-franchisen, og har også rettene til å lage et Fallout MMORPG. Et interessant spørsmål er om de fortsatt har mulighet til å lage "spin off"-spill, som Fallout: Tactics og Fallout: Brotherhood of Steel.

Interplay sliter fremdeles med økonomien, og skal ha så lite som 17000 dollar på hånden for øyeblikket. Samtidig har de blitt saksøkt av en rekke andre selskaper, inkludert BioWare, Monte Cristo, Warner og Reflexive Entertainment. Finansrapporten deres inneholder et stort avsnitt som tar for seg de mange søksmålene selskapet er involvert i, og dette er overraskende interessant lesning. Du finner hele finansrapporten ved å følge lenken nederst på siden.

Siste fra forsiden