Vivendi stenger Impressions og Papyrus

Denne helga har det dukket opp rapporter om at Vivendi har stengt de tradisjonsrike studioene Papyrus og Impressions.

Meldingen om at Papyrus har blitt stengt kom fra en moderator på Vivendi Universal Games sitt forum. I posten som du finner lenke til under forteller han at studioet er stengt, og at det i en periode vil være problemer for folk som spiller Papyrus sine spill på nett (da tjenermaskinene flyttes fra Papyrus sine studioer), men at disse problemene etter alt å dømme kun vil være midlertidige.

Papyrus er mest kjent for sine bilsimulatorer, og det er fremdeles flere som mener Grand Prix Legends, fra 1998, er den beste F1-simulatoren på markedet. I tillegg er det nok mange som har gode minner fra klassikeren Indianapolis 500. I de senere årene har selskapet stort sett vært opptatt med spill basert på den amerikanske motorsporten NASCAR. Selskapet startet sin virksomhet tidlig på nittitallet, og ble kjøpt av Sierra (som nå eies av Vivendi) i 1995.

Impressions er et annet selskap som ser ut til å ha delt samme skjebne. Som Papyrus var Impressions en uavhengig utvikler (og utgiver) til 1995, da de ble kjøpt av Sierra. Impressions har alltid spesialisert seg på strategispill, og har svært mange titler på samvittigheten.

Deres mest kjente spill er nok Lords of the Realm-serien og Caesar-serien, men selskapet har også prøvd seg på andre typer strategispill, og vi kan blant annet nevne Detroit, hvor du var sjefen for en bilfabrikk, og High Seas Trader, som var et handelsspill som minner om en blanding mellom The Patrician og Elite.

Det er Boston Area Game Developer's Group som melder om nedleggelsen av Impressions. De har ingen offisiell informasjon å vise til, så det er naturligvis lov å hope at de tar feil, men det mest sannsynlige er nok at Lords of the Realm III ble Impressions sin siste tittel noensinne.

Hvis du likte de karakteristiske bybyggerspillene fra Impressions kan du forøvrig glede deg over at flere Impressions-veteraner dannet selskapet Tilted Mill Productions for en tid tilbake, og at de jobber med det svært lovende spillet Children of the Nile. Se lenken under for mer informasjon.

Siste fra forsiden