Warner Bros. kjøper seg inn i SCi/Eidos

Warner Bros. har kjøpt seg inn i SCi/Eidos, og som en del av avtalen har den britiske utgiveren fått elleve nye lisenser.

Det har lenge vært snakk om at den amerikanske filmgiganten Warner Bros. kanskje ville kjøpe SCi/Eidos. Nå har de tatt et mulig første skritt på veien, med å kjøpe ti prosent av utgiverens aksjer. Avtalen er i følge nettstedet GamesIndustry.biz verd 66,4 millioner euro (cirka 540 millioner kroner), og innebærer blant annet at SCi/Eidos får elleve lisenser fra det omfattende biblioteket til Warner Bros.

Lisensene gir SCi/Eidos rett til å lage spill basert på Loony Tunes (med figurer som Snurre Sprett, Daffy Duck, Speedy Gonzales og Bippe Stankelbein), Hanna-Barbera (med figurer som Tom & Jerry, The Flintstones, Wacky Races og Yogi Bear), tegnefilmseriene Batman, Loonatics Unleashed og Legion of Super Heroes, samt den populære ungdomsserien The OC.

SCi/Eidos vil produsere 20 spill basert på disse franchisene, og spillene kommer til alle populære plattformer. Det første av disse vil lanseres i 2008, og spillene vil utvikles både hos interne og eksterne studioer. SCi-sjef Jane Cavanagh forteller at avtalen representerer nok et skritt i selskapets utvikling som en av verdens ledende spillutgivere.

Siste fra forsiden