Wasteland 2 skal slippes i august

– Har blitt mye større enn vi trodde, sier utvikler inXile.

Konseptkunst fra Wasteland 2.
inXile Entertainment

Wasteland 2 skal slippes i august i år. Dette melder utvikler inXilie Entertainment i sin nyeste Kickstarter-oppdatering.

Wasteland 2 er snart ute.

Samtidig har studioet oppdatert betautgaven med nye områder. Faktisk er oppdateringen så omfattende at den nært dobler det eksisterende betainnholdet.

– Denne oppdateringen legger til det siste store området i Arizona, noe som betyr at Wasteland 2-betaen nå har alle Arizona-kartene på plass. Det er nesten halve spillet, forteller inXile-sjef Brian Fargo.

Internt har utvikleren også maktet å lempe inn alt av innhold i spillet. Det som gjenstår nå er pusling med balansen og smådetaljene, samt skvise ut så mange problemer som mulig.

Kickstarter-suksess skyld i utsettelse

Wasteland 2 var blant den første dosen med Kickstarter-prosjekter da bølgen tok av i 2012. Donasjonsviljen til fansen som støttet opp om prosjektet overgikk inXiles forventninger til en slik grad at prosjektet vokste seg mye større enn inXile først planla. Opprinnelig skulle spillet komme ut i oktober i 2013, men på grunn av de nye mulighetene ble utgivelsen forskyvd.

– Det vi gir ut er et spill som er mye større enn det vi tenkte da vi lanserte Kickstarter-kampanjen. Det er flere egenskaper, flere områder, mer ting å gjøre og mange flere ord, takket være dere som støttet oss og som har gitt oss tiden til å fullføre det, takker Fargo.

Vår skribent ble ikke overbevist av betatesten.

Da vi tok en titt på Wasteland 2-betaen tidlig i år ble vår skribent heller lunken. Kanskje ikke så rart, når spillet på langt nær var ferdig den gang, men noen av de kritikkverdige punktene han trakk frem virket mer alvorlige enn andre.

Mest bekymringsverdig akkurat nå er at områdene man utforsker virker kjedelige og oppbrukte. Kanskje noen av disse konseptene ikke var like godt kjente da Wasteland kom ut på diskett i 1988, men dagens publikum er godt bereist i ulike science fiction-univers. Her kan vi bare håpe at spillet tar seg opp når man kommer lenger ut i handlingen, skrev Marius Kjørmo den gang.

Det er ikke bare Wasteland som får en ny giv.
Obsidian jobber også med Pillars of The Eternity »

Siste fra forsiden