Anmeldelse

Waverace: Blue Storm

Dette spillet er oppfølgeren til en av slagerne på Nintendo 64: Wave Race. Nå kommer spillet i en ny og oppfrisket versjon, klar til å ta oss GameCube-spillere med storm. Med vanvittig grafikk, fet lyd og fartsfylt gameplay skal spillernes hjerter vinnes. Hvem har vel ikke drømt om å fare rundt i sinnssyke hastigheter på vannscooter, gjøre en salto og så fare videre?

Side 1
Side 2
Side 3

Wave Race: Blue Storm (WR:BS) kommer som alle andre GameCube-spill i et standard DVD-cover, med en enkel og greit forklarende håndbok. Som med de fleste konsoll spill er det egentlig bare å hoppe over manualen, slenge skiva rett i og håpe på det beste. Det pleier i all fall å være det første jeg gjør. Det er vel derfor jeg alltid ender opp med å gå gjennom tutorialen på sånne spill… Og det kan helt klart være greit å gå gjennom denne, i hvert fall for de av oss som ikke har spilt Wave Race på Nintendo64. Kontrollene kan være ganske vanskelige å mestre noe jeg kommer mer tilbake til senere i omtalen.

Tutorialen er lagt opp veldig bra, du begynner med grunnleggende kontroll av vannscooteren og lærer sakte men sikkert mer og mer avanserte måter å manøvrere farkosten på. Når du har gått gjennom de grunnleggende kontrollene kan det være greit (og morsomt) å gå gjennom opplæringen på alle triksene du kan gjøre med scooteren din. Alt fra saltoer, kjøring under vann og det å kjøre vannscooteren mens du står med ryggen mot kjøreretningen. Alt i alt er opplæringsbiten ganske så underholdene, og ikke minst veldig nyttig.

I dette spillet går alt ut på å kjøre vannscooter fortest mulig, enten i konkurranse med 7 andre eller alene i tids prøver. Etter at du har gjennomført opplæringsfasen kan det være greit å begynne å øve seg litt på å mestre bølger, hopp og steiner i vannet ved å velge å kjøre såkalt "Free Roam". Her får du kjøre fritt rundt på banene uten å bekymre seg for at tida skal renne ut eller at de andre skal kjøre fra deg.

Etter såpass med øving burde de fleste mestre (de altfor vanskelige kontrollene) rimelig godt, nå er det på tide å gyve løs på det som teller. Det er tid for å prøve seg på championship-modusen. Her er det deg mot 7 andre kjørere på forskjellige baner. Du begynner mesterskapet enkelt med et oppvisnings race, når du har vunnet dette, eller i det minste kommet blant de tre beste kjørerne åpner du for nye baner og en ny mesterskaps runde.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden