Wheel of Time blir spill

Storprosjekt rundt fantasybøker

Red Eagle Games har sikret seg spillrettighetene til Robert Jordans fantastiske verden.

For de som leser fantasybøker er Robert Jordans Wheel of Time-serie velkjent. Siden 1990 har det blitt gitt ut elleve bøker og en novelle i serien, noe som har gitt et samlet salg på 44 millioner.

Robert Jordans første bok i serien, The Eye of the World.

I fjor døde imidlertid Jordan av hjertesykdom. Den aller siste boken i serien sluttføres av Mistborn-forfatter Brandon Sanderson, og forventes å komme ut neste høst.

For de som elsker bøkene har Red Eagle Games en gladmelding å komme med. California-utvikleren har nemlig sikret seg alle rettigheter til å lage spill basert på Wheel of Time. Det sammenfaller med at Universal Pictures planlegger en serie med filmer om helten Rand al'Thor og kompani.

– Vi har kommet godt i gang med dette prosjektet. Vi forventer å ha et spill basert på hver film, og vi forventer ikke færre enn tre filmer selv om det avhenger hvor bra disse gjør det, sier Red Eagles Rick Salvage til Venture Beat.

Spillene vil kommer til alle relevante konsoller, både stasjonære og håndholdte. Det nevnes ikke noe om PC-versjoner. Red Eagle vil også gjerne lage et MMO basert på Robert Jordans verden, og her er det vel vanskelig å komme utenom PC-en.

Dette er ikke første gang The Wheel of Time blir spill. I 1999 kom førstepersonsspillet The Wheel of Time ut. Spillet fikk ganske gode kritikker og var utviklet av GT Interactive og Legend Entertainment.

Så gjenstår det å se om Red Eagles spillras blir like godt mottatt.

Siste fra forsiden