Ukens nettutgivelser (uke 23)

Wolfenstein og Final Fantasy

Denne uken har vi fått både gjensyn med klassiske serier og duggfriske nyheter.

Takket være spillmessen E3 har dette vært en usedvanlig innholdsrik uke for spillindustrien. I forhold til spillutgivelser har det ikke vært like stor aktivitet, men til gjengjeld har vi fått noen store titler.

Wolfenstein 3D (Xbox 360)

Xbox 360

Ukens første Xbox Live Arcade-utgivelse er et spill mange kjenner fra før: Wolfenstein 3D. Dette var spillet som satte førstepersons skytespill på sjangerkartet, og det leverer fortsatt et underholdende og raskt skytespillgameplay. Her må du, som spesialagent B.J. Blazkowicz, infiltrere slottet Wolfenstein, og egenhendig drepe en hel hær full av nazister. Spillet har seks episoder, 60 brett og ikoniske fiender som Mecha-Hitler. Bildet til høyre er fra den originale PC-versjonen.

Cellfactor: Psychokinetic Wars (Xbox 360 og PS3).

Om ikke dette var nok for tilhengere av førstepersons skytespill, har Xbox Live Arcade fått enda mer skytemoro. Cellfactor: Psychokinetic Wars er et førstepersons actionspill hvor fokuset er på Unreal Tournament-aktige arenakamper. Her kan du benytte deg av både futuristiske våpen eller tankens kraft. Du kan blant annet fly, teleportere deg, bevege deg i superrask hastighet og bruke telekinese for å skade andre spillere ved hjelp av omgivelsene. Spillet kommer med flere moduser, inkludert en enspillerkampanje med 30 solooppdrag og flerspiller for opp til 16 spillere samtidig. Flerspillermodusene er «death match», «capture the flag», «team death match» og «assault». Spillet kom til PS3 i forrige uke.

PS3 og PSP

Trash Panic (PS3).

Det er lett å få panikk når man har mye søppel rundt seg, og dette gjelder spesielt i Trash Panic, et Tetris-aktig spill der du i stedet for å arrangere abstrakte byggeklosser må sortere fallende skrot. Målet er å knuse søppelet, noe du kan oppnå ved å slippe tunge ting på mer sårbare ting. Etter hvert får du også mulighet til å brenne søppel, for å komprimere det så godt som mulig.

Final Fantasy VII (PS3 og PSP).

Final Fantasy VII regnes som en av de største klassikerne i sjangeren, og er en klar favoritt hos mange Final Fantasy-tilhengere. Her må leiesoldaten Cloud Strife finne allierte og stoppe et gigantisk selskap fra å trekke ut selve livskraften fra planeten for å tjene penger. Hovedfienden er Sephiroth, en av spillverdenens mest populære (og forhatte) skurker. Final Fantasy VII er tilgjengelig for PS3 og PSP.

Wii og DSi

Final Fantasy IV: The After Years (Wii).

Wii-eiere kan også kose seg med en dose Final Fantasy, i Final Fantasy IV: The After Years. Dette er et delvis episodebasert rollespill i klassisk 16-bit-stil, som foregår 17 år etter hendelsene i Final Fantasy IV. Spillet skal fungere som en direkte etterfølger, og lar deg treffe mange kjente figurer fra FFIV. I løpet av de kommende månedene vil det lanseres 8 nye episoder (eller segmenter) for spillet, og hver av disse vil koste 300 gullmynter (eller Nintendo-poeng).

Les også
Moro før E3
Art Style: Kubos (DSi).

På DSi har vi Art Style: Kubos (utgitt som Art Style: Nalaku i Japan). Her kontrollerer du en liten mann som må unngå å bli knust av fallende blokker. Når blokkene har landet trygt kan mannen flytte dem rundt og klatre opp på dem, og målet er å klatre så høyt som mulig. DSi har også fått et par nytteprogrammer denne uken, nemlig Animal Crossing Calculator og Animal Crossing Clock (jeg antar at det er unødvendig å fortelle hva disse to programmene gjør).

PC

Light of Altair (PC).

På PC starter vi med romstrategispillet Light of Altair, der du får bygge dine egne romkolonier på ubebodde planeter. Du starter med et lite landingsfartøy, og ender forhåpentligvis opp med en levende storby. Du må også utvide territoriet ditt til andre planeter, og drive diplomati og kamp mot åtte andre fraksjoner. Andre elementer inkluderer et detaljert teknologitre med over 30 bygninger, våpen og skipsdeler, og muligheten til å designe dine egne romskip.

Witch-Bot Meglilo (PC).

Tilhengere av japanske skytespill kan, for tredje uke på rad, besøke Direct2Drive for en fersk utgivelse. Denne gangen er det det vertikalt skrollende Witch-Bot Meglilo som har dukket opp på tjenesten. Utviklerne beskriver det som et "magisk-jente-skytespill med massevis av lett melankolsk drama", og lover mye action og pen, håndtegnet grafikk. Det mest interessante er kanskje spillets tidsstoppfunksjon, som lar deg stoppe tiden og flytte figuren din bort fra farlige situasjoner.

Big Brain Wolf (PC).

Litt familievennlig moro har vi også plass til. Big Brain Wolf gir deg rollen som en asmatisk vegetarianer-ulv, som ønsker en forandring i livet sitt. Derfor studerer han til å bli en lampeånd. Spillet er en blanding av pek-og-klikk-eventyr og hjernetrim, med 20 skjermer fulle av gåter, 60 nøtter og seks hjernetrimøvelser.

For litt nostalgi kan du besøke Good Old Games for racingspillet Megarace 3 og skytespillet Iron Storm. Mer interessant er kanskje de herlige Freedom Force-spillene som kan kjøpes fra Steam.

For flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Gratisutgivelser

Icy Tower (PC).

Det morsomme plattformspillet Icy Tower har akkurat fått en kraftig oppdatering. Her er målet å komme så høyt som mulig ved å hoppe fra plattform til plattform. Den nye versjonen inneholder blant annet bedre grafikk, profiler med statistikk og mulighet til å skreddersy spillet på flere måter.

En annen gratisutgivelse er De Toren, et lite hjernetrimspill der du må klatre til toppen av et tårn. Spillet har lekker pixelgrafikk og intrikate nøtter.

Litt nettbasert moro på tampen: Go Home Ball er et fysikkbasert hjernetrimspill hvor målet er å flytte en ball fra ett punkt til et annet. Det er imidlertid alt annet enn lett.

Det var det for denne uken, men ta en titt på forrige ukes utgivelser for mer. På grunn av ferieavvikling er dette siste nettutgivelse-sak på en stund, men vi er tilbake 10. juli.

Diskuter artikkelen i forumet

Siste fra forsiden