World of Warcraft - Chris Metzen

World of Warcraft-veteran Chris Metzen vender tilbake til nettrollespillet

Seks år etter at han gikk av med pensjon.

Blizzard

Etter 23 år hos Blizzard Entertainment – der han blant annet arbeidet på en rekke Warcraft-spill – valgte Chris Metzen å pensjonere seg i 2016. Nå er utviklerveteranen tilbake, og skal jobbe som kreativ rådgiver for Warcraft.

Metzen fra Blizzcon 2011.
PhotographsByMe, flickr.com (CC BY-NC-ND 2.0)

Comebacket ble offisielt kunngjort av daglig leder for serien, John Hight. På Twitter skriver Hight at Metzen i første omgang skal jobbe med World of Warcraft, før han etter hvert også skal begynne å pusle med andre Warcraft-prosjekter.

– Chris var en av de opprinnelige medlemmene som jobbet på Warcraft-universet da det begynte i 1994, og vi er så glade for å kunne gjenforene ham med verdenen han var med å skape.

Akkurat hvilke andre prosjekter det er snakk om er foreløpig uklart. Blizzard har nylig begynt å satse på mobilspill, med Warcraft Arclight Rumble, og hadde angivelig også planer om et World of Warcraft-MMO for mobil før samarbeidet med kinesiske NetEase gikk i oppløsning.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

I Metzens fravær har Blizzard vært gjennom en svært turbulent periode. Utvikleren ble i fjor saksøkt for elendige arbeidsforhold, med anklager om både grov trakassering og kjønnsdiskriminering.

I kjølvannet av søksmålet rettet Metzen en unnskyldning til de ansatte, for det han beskrev som sin rolle i å skape en arbeidskultur som resulterte i trakassering, forskjellsbehandling og likegyldighet. Flere Blizzard-topper har siden blitt nødt til å forlate skuta.

LES OGSÅ: Amerikanske myndigheter vil blokkere Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard »

Siste fra forsiden