WWE saksøker THQ

Vårt inntrykk var at folkene i WWE hadde for vane å løse problemer ved hjelp av knyttnever og plaststoler, men nå viser det seg at de bruker advokater i stedet.

WWE har igangsatt et søksmål mot en gruppe selskaper, inkludert leketøysprodusenten Jakks Pacific og spillgiganten THQ. WWE hevder at WWE-lisensen i 1998 havnet i hendene til en koalisjon mellom Jakks Pacific og THQ ved at høyere bud (bl.a. fra THQ selv og Activision) ble holdt skjult for styret i WWE, etter bestikkelser fra Jakks Pacific.

Derfor ønsker WWE nå å gå rettens vei for å avslutte lisensavtalen med Jakks Pacific og THQ. Det ser ut til å være Jakks Pacific som har fått ansvaret for de kriminelle handlingene som skal ha funnet sted. THQ forteller i en pressemelding at ettersom de ikke er direkte beskyldt for å ha gjort noe galt og ikke har hatt kjennskap til lovbruddene, kan de ikke kommentere beskyldningene. Det de imidlertid vil si er at de ikke kommer til å gi fra seg WWE-lisensen uten kamp.

Videre forteller THQ at dette søksmålet ikke får noen konsekvenser for utgivelsen av WWE SmackDown! vs. Raw, som etter planen skal lanseres i november. Om selskapet virkelig er uskyldig, slik de hevder, tror det britiske nettstedet gamesindustry.biz at de sannsynligvis vil få beholde lisensen til 2009, slik den opprinnelige avtalen tilsier.

Siste fra forsiden