Xbox 360 får norsk lanseringsdato

Nå har endelig Microsoft kunngjort den norske lanseringsdatoen til Xbox 360.

Datoen alle Xbox-tilhengere har ventet på er 2. desember. Da vil Xbox 360 bli gjort tilgjengelig i Norge og Europa forøvrig. Konsollen lanseres allerede 22. november i Nord-Amerika, mens japanerne må vente til 10. desember. Microsoft forteller at tre fabrikker er i full gang med å produsere millioner av konsoller, så forhåpentligvis har de nok til å dekke behovet på verdensbasis.

Microsoft forteller at de har over 200 forskjellige spill under utvikling til systemet, og skryter også av at de har mer enn 40 japanske utviklingsstudioer med seg på laget. De forteller videre at vi kan se frem til en svært sterk spillportefølje allerede fra dag én, men kommer ikke med noen spesifikk informasjon om de europeiske lanseringstitlene.

De har imidlertid kunngjort de japanske lanseringstitlene, som er Dead or Alive 4, Ridge Racer 6, Ghost Recon Advanced Warfighter, Frame City Killer, Everyparty, (eM)-eNCHANT-arM og Tetris: The Grandmaster Ace. I tillegg er det klart at ytterligere seks spill skal lanseres i januar, og at Microsoft håper å ha opp mot 20 spill ute når januar måned er over.

Microsoft har tidligere fortalt at Xbox 360 skal lanseres i to versjoner. Den billigste versjonen, som kalles Xbox 360 Core System, kommer kun med en håndkontroller, kontroller, et avtagbart deksel og en standard AV-kabel. Dette systemet leveres ikke med harddisk, og prisen er satt til 2.595 kroner i Norge.

Den andre versjonen vil koste 3.395 kroner, og kommer med en harddisk på 20 GB (hvor du kan lagre spill, musikk, nedlastbare trailere, ekstra brett, demoer og brukerskapt innhold), en trådløs kontroller, et avtagbart deksel, et headset som lar deg kommunisere muntlig med andre spillere, en HD AV-kabel og en fjernkontroll (i en begrenset periode).

Begge versjonene vil selges med Xbox Live Silver-medlemskap, som gir spillere mulighet til å "chatte" og sende meldinger med andre, laste ned demoer, trailere og dele profiler med hverandre, samt tilgang til Xbox Live Marketplace. Xbox Live Gold-medlemskap gir i tillegg avanserte flerspillermuligheter.

Hvis du ønsker å abonnere på Xbox Live Gold i en måned må du betale 59 kroner. Tre måneder koster 159 kroner, mens et årsabonnement koster 499 kroner. Xbox Live Gold-abonnement vil kunne kjøpes fra alle forhandlere som selger Xbox 360, og det vil ikke være nødvendig med kredittkort.

Siste fra forsiden