Xbox One mister nå Kinect-navigering i hovedmenyen

– Ytterst få brukte funksjonen, sier Microsoft.

Kristian Aasgård, Gamer.no

Når den nye Xbox One-oppdateringen rulles ut torsdag, fjerner Microsoft samtidig alle former for Kinect-navigering i menyene. Dette melder Microsoft selv på WindowsCentral.com.

Med andre ord må man fint finne seg i å komme seg rundt i Xbox One-grensesnittet med kontrolleren – eller stemmekommandoene, om man har satt systemet til Engelsk språk.

– Få brukte det

Etter Microsofts respons å dømme er det ikke så mange som kommer til å savne funksjonaliteten uansett.

Kinect virker fremdeles, men ikke i hovedmenyene.

– Da vi begynte arbeidet med New Xbox One Experience ville vi prioritere egenskaper som kundene ba om, i tillegg til områder der vi kunne forbedre det nåværende Xbox One-grensesnittet. Deretter ville vi se på bruksskalaen for funksjonene som kom til å kreve mye, og ta en vurdering på om det er verdt å fortsette å investere i de områdene.

– Det var svært få som brukte Kinect-gestikuleringen. Så inntil videre har vi fjernet det fra New Xbox One Experience. Når vi lanserer 12. november er det ikke med i oppdateringen. Vi kommer til å fortsette å høre på tilbakemeldingene for å se om folk vil ha dem tilbake, sier Microsofts Mike Ybarra til WindowsCentral.com.

Ved lansering av Xbox One i 2014 var Kinect-kameraet en del av alle konsollpakkene, noe som speilet fokuset Microsoft hadde lagt på enheten helt siden avdukingen av konsollen året før. Faktisk var det på et tidspunkt et krav om at man måtte ha Kinect plugget inn for at konsollen skulle virke, men dette endret seg før lansering.

I fjor kom det likevel en kameraløs variant av spillkonsollen, og siden den gang har Kinect ikke vært en del av de fleste konsollpakkene.

New Xbox One Experience byr på et nytt grensesnitt for konsollen, samt bakoverkompitabilitet med Xbox 360-spill. I første omgang er det 104 titler som er kompatible.

Her er Xbox 360-spillene som blir bakoverkompatible på Xbox One denne uken »

Siste fra forsiden