Xbox One fungerer uten Kinect

Microsoft snur på nok et område.

Et av mange kontroversielle aspekter av Microsofts kommende Xbox One har vært Kinect. Slett ikke alle er like komfortable med tanken på å ha et kamera og en mikrofon tilkoblet konsollen sin, og Microsoft har tidligere fortalt at Xbox One simpelthen ikke vil fungere uten at Kinect er tilkoblet. Dessuten skulle Kinect være i lyttemodus selv når systemet er skrudd av – visstnok for å kunne oppfatte kommandoer slik at du kan skru på konsollen ved hjelp av stemmen.

Etter at Microsoft gjorde helomvending med onlinekravet til Xbox One kommer det kanskje ikke som noen stor overraskelse at de har snudd også her. Ifølge Xbox-topp Marc Whitten vil konsollen nå fungere uten at Kinect er av.

– På samme måte som med internett, vil konsollen fortsatt fungere om du ikke har plugget inn Kinect, men du kan ikke bruke noen funksjoner eller opplevelser som eksplisitt bruker sensoren, sier han i et intervju med IGN.

Skjønner at folk ikke er komfortable

Det skal også være mulig å gå inn i konsollens oppsett og skru av sensoren helt, slik at den ikke fungerer selv om den er plugget inn. Da vil verken reagere på stemmer eller bevegelser, men vil fortsatt motta infrarøde signaler.

Selv om Microsoft anbefaler at Kinect er skrudd på til enhver tid, har de tilsynelatende innsett hvorfor folk har innvendinger mot måten Kinect skulle fungere på. Microsoft-topp Albert Penello utdyper selskapets holdning i en tråd på NeoGAF:

– Vi har et tonn med privatinnstillinger som lar brukerne skru av kameraet, mikrofonen eller putte den i en modus hvor den kun hører «Xbox One» og tar mot infrarøde signaler. Men tingen vi alle forstod, og grunnen til denne endringen, er at det er scenarier hvor folk rett og slett ikke er komfortable. Vi ønsker at folk skal være hundre prosent komfortable, så vi tillater dem å plugge ut sensoren.

Les også: Ny heilomvending for Microsoft

Siste fra forsiden