Metaverse - Phil Spencer

Xbox-sjefen: – Metaverse er et dårlig laget dataspill

Phil Spencer har ikke latt seg imponere av VR-prosjektet.

Meta-sjef Mark Zuckerberg fikk mye tyn da han la ut dette bildet av sin metaverse-figur.
Facebook

Meta, selskapet tidligere kjent som Facebook, har de siste årene satset stort på det såkalte «metaverse»-prosjektet. Målet er å utstyre folk verden over med VR-briller og samle dem i et virtuelt rom, men ikke alle har latt seg imponere over fremdriften så langt.

Phil Spencer er blant flere som er skeptiske til metaverse-prosjektet.

Under The Wall Street Journal-konferansen Tech Live beskrev Phil Spencer metaverse som «et dårlig laget videospill». Akkurat nå er det ikke noe han ønsker å bruke tiden sin på.

– Per i dag vil jeg si at det er et dårlig laget videospill. Hvis jeg tenker på spill, har vi samlet folk i tredimensjonale rom i årevis der de kan redde verdenen fra invaderende romvesener eller storme slott. Å bygge et metaverse som ser ut som et møterom … det er ikke der jeg har lyst til å bruke mesteparten av tiden min.

Likevel påpekte Xbox-sjefen at metaverse-konseptet enda er tidlig i utviklingsfasen, og at det trolig vil bedre seg med tiden.

– Jeg erter litt når jeg kaller det et dårlig spill. Jeg tror bare vi er tidlig ute. Med tiden vil det ende opp med å ligne mye mer på dataspill enn noen av de modellene jeg har sett for metaverse i dag, avsluttet Spencer.

Meta-sjef Mark Zuckerberg avslørte denne uken (via CNBC) at kostnadene knyttet til utvikling av selskapets metaverse bare vil øke i 2023. Zuckerberg er fast bestemt på at prosjektet vil lønne seg i fremtiden, men har begynt å møte mer motstand fra aksjonærer.

LES OGSÅ: Sony investerer 9 milliarder kroner i Epic Games' metaverse-satsing »

Siste fra forsiden