Zelda utsatt til høsten

Zelda-seriens 20-årsdag feires med dårlige nyheter: The Legend of Zelda: Twilight Princess har offisielt blitt utsatt til høsten.

Hvis du er den stolte eier av en GameCube, er sannsynligheten stor for at det er ett spill du gleder deg til mer enn nesten alle andre kommende GameCube-spill til sammen, nemlig det neste kapitlet i Nintendos episke og sjarmerende historie om fantasiverdenen Hyrule.

Nå er det dessverre klart at du må vente litt lenger før du får ta kontroll over Link i The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendos amerikanske markedsføringssjef, Reggie Fils-Aime, fortalte nylig at spillet har blitt utsatt til høsten (altså ett år senere enn det opprinnelig var planlagt at det skulle komme ut).

Han fortalte imidlertid også at spillet fortsatt er GameCube-eksklusivt, selv om det etter alt å dømme vil være spillbart på Revolution (med tanke på at denne konsollen skal være bakoverkompatibel med alle tidligere Nintendo-spill). Det er generelt forventet at Revolution også skal lanseres til høsten, men om dette er en tilfeldighet eller om Twilight Princess vil spille en rolle i Revolution-lanseringen, vet vi ikke.

Vi kan også nevne at Zelda-serien er 20 år i dag. Det første Zelda-eventyret noensinne ble lansert i 1986, til Nintendo Entertainment System (eller FamiCom, som systemet het i Japan), og ble skapt av den etter hvert så kjente Shigeru Miyamoto (som også påførte verden storheter som Mario og Donkey Kong). Til nå har det blitt laget tolv Zelda-spill, og de aller fleste har vært store suksesser.

Siste fra forsiden