Zelda Wii vises under E3-messen

Satoru Iwata deler hva vi kan vente fra Nintendo i fremtiden

Nintendos Wii ble dødsdømt av spillvitere i samme sekund som den ble annonsert. Når salget faktisk viste seg å gå svært bra modererte analytikerne seg, Wii ville i alle fall ikke klare å holde på eierne i lengden. Men nok en gang motbeviste den lille hvite skeptikerne, massene kunne rett og slett ikke få nok av bevegelseskontrollerte spill.

I november fikk Nintendo sin første svake periode. Det var ikke snakk om dårlige tall, langt ifra. Tendensen var heller at salget hadde sluttet å sette rekorder.

Muligens var det aksjonærer som allerede da fikk kalde føtter. Men når amerikanske spillnisser kjøpte i underkant av fire millioner Wii-konsoller til sine kjære i desember, noe som forresten er tidenes høyeste månedlige konsollsalg der borte, er det lite som tyder på at konsollen er i nærheten av dødsleiet.

Les også: Wii setter salgsrekord

Nærmer det seg?

Derfor er det all grunn til å tro at investorene var blide når de før helgen samlet seg for å høre Nintendo-president Satoru Iwata fortelle om planene fremover. De fikk blant annet høre at det neste Zelda-spillet skal vises frem på årets E3-messe.

Zelda: Twilight Princess skal visstnok være det siste av sitt slag

Links neste eventyr er nesten å regne som lyset i enden av tunnelen for mange av oss mer hardcore gamere. Det er ærlig talt alt for lenge siden vi har blitt servert en ordentlig stortittel fra Nintendo.

Tross iherdige forsøk på å hale informasjon ut av Nintendo er det svært, svært lite vi faktisk vet om dette mystiske Zelda-spillet. Det eneste som er sikkert er at utviklerne forsøker å renovere serien, spillet skal være kvalitativt forskjellig fra de tidligere spillene.

Det er vanskelig å si når vi får satt klørene i Miyamoto og gjengens nesten stortittel. E3 vil denne gang foregå mellom 15.-17. juni. Vi kan derfor anta at spillet ikke vil slippes før den tid.

Les også: – Zelda Wii må bli perfekt

Mer enn bare HD

Zelda var likevel ikke det eneste temaet denne kvelden. Som alltid er nye konsoller et hett tema, uansett hvor godt det går med de nåværende enhetene. Som sin amerikanske kollega Fils-Aime, påpekte Iwata at den neste stasjonære konsollen til selskapet ikke bare vil tilby høyere oppløsning, men flere radikale nyheter.

Den japanske spillmagnaten mener at det ikke vil være nok å komme med en konsoll hvis eneste nyhet er høyere oppløst grafikk. En eventuell ny Wii er visstnok langt inn i fremtiden, og den vil ha noe fundamentalt nytt ved seg. Iwata ville ikke utdype hva det nye ville være, forståelig nok av konkurransehensyn.

Les også
Anmeldelse:

En ny DS ble også nevnt, hvorpå Nintendo-sjefen sa at både høyoppløst grafikk og bevegelseskontroll selvsagt er ting de vurderer. Nok en gang avsluttet han bare med det kryptiske spørsmålet:

– Men vil det selge?

(Kilde: Eurogamer)

Les også disse sakene på Spillverket.no:
Jenter foretrekker Wii
3D spill på vei til Wii

Siste fra forsiden