Zork-spillene på GOG

Nå kan du kjøpe en bit ekte spillhistorie på Good Old Games.

I dag er det sannsynligvis få som har hørt om Zork-serien, men på åttitallet var Zork en av de mest kjente merkevarene i spillindustrien. Det første Zork-spillet ble påbegynt allerede i 1977, og utviklet for en DEC PDP-10-datamaskin, som ble brukt på det kjente Massachusetts Institute of Technology. Spillet var opprinnelig et forsøk på å lage en større og bedre versjon av tidenes første eventyrspill, Colossal Cave Adventure. Zork brukte kun tekst, og spilleren kunne kommunisere med spillet ved hjelp av skriftlige kommandoer.

Zork Zero var litt mer fargerikt enn resten av spillene i serien.

I 1980 ble Zork overført til hjemmeformatene, og var det første spillet til åttitallskjempen Infocom. I årene som fulgte fikk det to oppfølgere, og senere fikk vi også avstikkere som tekst/grafikk-spillet Zork Zero og rollespillhybriden Beyond Zork. Serien er kjent for sine rike og ofte humoristiske beskrivelser av omgivelsene og situasjonene du befant deg i, samt mengder av intrikate nøtter.

Nå er alle disse spillene, samt science-fiction-eventyret Planetfall, tilgjengelig på Good Old Games, i pakken The Zork Anthology. Som vanlig med Good Old Games er pakken DRM-fri, og inkluderer manualer og bonusmateriale.

Good Old Games har også lansert de fire første Police Quest-spillene. Dette er eventyrspill hvor du får sette deg i skoene til en politibetjent. Spesielt det første spillet i serien er kjent som en klassiker, med sin autentiske og troverdige stemning. Uheldigvis er originalversjonen av Police Quest ikke inkludert, i stedet får vi nyversjonen fra nittitallet.

Vi loves at dette kun er de første i en rekke nye lanseringer fra Activisions gamle skattkammer, som inkluderer spillene fra Infocom og Sierra (i tillegg til Activisions egne klassikere).

Siste fra forsiden