Feature

Mobilspill (iOS, Android, Windows Phone)

Månedens ti anbefalte mobilspill

Dette meget gode plattformspillet er blant våre favoritter i juni.

1: Side 1
2: Side 2

Dungeon Gems

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android (Kommer til Windows Phone senere)
Utvikler: Gameloft

Last ned Dungeon Gems: iOS, Android. Pris: Gratis.

Jeg er ikke en kjempestor fan av Candy Crush, eller et av de hundrevis andre spillene i samme sjanger. En og annen gang kommer det heldigvis et spill som tar en liten vri på sjangeren, eller som gjør noe litt utenom det vanlige.

Dungeon Gems blander sammen grotteutforsking, rollespill og tre-på-rad-sjangeren til en underholdende, om enn litt rotete smørje. Det er mye menyer, valgmuligheter og informasjon på skjermen til enhver tid.

Når du møter et monster skal du kombinere to eller flere brikker nederst på skjermen. De skal aller helst være fra det samme elementet, da gjør du mer skade på fiendene foran deg. Tre ild-brikker gjør at magikeren slynger ødeleggende ild på monstrene, mens et annet element gjør noe annet.

Jeg liker blandingen av det å samle sammen et lag som kjemper, og den enkle hjernetrimmen denne typen spill tilbyr. Det er deilig enkelt, men samtidig gøy å prøve å få så mange brikker ut på en tur som mulig.

Dragon Quest VIII

Sjanger: Rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: Square Enix

Last ned Dragon Quest VIII: iOS, Android. Pris: 162-180 kroner.

De som har fulgt denne artikkelserien en stund er vel klar over at jeg er svak for mobilversjoner av gamle rollespillklassikere. Jeg har anbefalt mange spill i denne sjangeren, og Dragon Quest VIII er et spill som definitivt hører hjemme på denne listen.

Velkjente figurer for mange.

Igjen er det japanerne i Square Enix som står bak spillet, og for alle som liker spillene deres, også Final Fantasy-serien, er nok Dragon Quest VIII et spill for nettopp dere. Historien er interessant og svulstig, og områdene i spillet er flotte.

I kampene kan du velge å forhåndsbestemme ulike roller eller hva de ulike figurene skal gjøre, eller du kan detaljstyre mer etter eget ønske. Kampsystemet er kanskje ikke like komplisert og dypt som andre spill i sjangeren, men vanskelighetsgraden gjør at det er herlig utfordrende.

Spillets svakhet er kontrollen. Det er både klønete å styre, samt litt upresist og vanskelig å få til en behagelig stilling med et nettbrett. Det fungerer litt bedre på en mindre skjerm på telefon hvis det er formatet du velger.

Til tross for problemene er Dragon Quest VIII et meget godt rollespill, som byr på en god utfordring og mange, mange timer med innhold.

Røde kryss kan ikke åpnes for fienden er død.

Dungelot 2

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Red Winter Software

Last ned Dungelot 2: iOS, Android. Pris: Gratis.

Originalspillet Dungelot kom for snart et og et halvt år siden, og fikk mye skryt fra meg den gang. Nå er oppfølgeren på plass, og gjør så absolutt ikke skamme på navnet sitt. Dungelot 2 er fortsatt en blanding mellom Minesveiper og grotteutforsking, med et lite hint av «roguelike»-elementer.

Du styrer en helt, og for hvert brett må du avdekke en rekke ruter for å finne nøkkelen som åpner døren til neste nivå. Under disse firkantene kan det skjule seg helseoppgraderinger, penger, skattekister, ulike angrep eller fiender.

Fiendene gjør skade på deg, og du skader de. Dermed blir det hele tiden en vurdering om det er verdt å kjempe mot fienden, eller bare la den være. Det kan være at nøkkelen ligger skjult bak fienden, da har du ikke noe valg.

Du kan få igjen litt helse underveis på flere måter, men før eller siden vil du dø. Da får du en poengsum, du kan oppgradere og gjøre dine helter sterkere, og prøve på nytt.

Jeg likte originalen veldig godt. I Dungelot 2 har utvikleren finpusset oppskriften, forbedret og gjort et godt spill enda bedre.

Månedens peneste spill.

Fluid SE

Sjanger: Action
System: iOS, Android, Windows Phone
Utvikler: Radiangames

Last ned Fluid SE: iOS, Android, Windows Phone. Pris: 12-14 kroner.

Et av månedens absolutt peneste og vanskeligste spill, og det andre spillet fra Radiangames. I Fluid SE skal du styre en liten og svart skapning som flyr rundt på ulike brett. Spredt rundt på disse brettene finnes små, gule kuler som skal samles inn på kortest mulig tid.

Du får tildelt fra en til fem stjerner avhengig av hvor raskt du greide å samle inn alle kulene. Det er jakten på de små hundredelene, og det å finne ut hvordan man mest mulig effektivt skal samle alt som er utfordringen i Fluid. Og for en utfordring det er. Marginene er minimale, og selv små feil kan være svært avgjørende i jakten på fem stjerner.

Som om ikke tidspresset er nok vil også de små kulene gjøres om til rød kuler som jakter på deg når du fyker igjennom de. Hvis du er nær en rød kule dør du, og må starte på nytt. Tempoet er høyt, hvert brett er over på cirka ti sekunder.

Du styrer med en virtuell styrespak med venstre tommel. Du kan også trykke på en knapp på høyre side av skjermen for å få en liten fartsøkning. Kontrollene er meget gode og presise, noe som så absolutt trengs i et så vanskelig spill.

Hjelp den stakkars hvalen.

Glacier Rush

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Supervillain

Last ned Glacier Rush: iOS, Android. Pris: Gratis.

I Glacier Rush styrer du en søt, sulten liten narhval på jakt etter småfisk å spise. I utgangspunktet høres dette ikke spesielt vanskelig ut, men når du legger til at det faller svære isklumper ned mot deg hele tiden så blir det hele litt vanskeligere.

Du styrer narhvalen ved å trykke og holde på skjermen. Da følger fisken fingeren din rundt på skjermen mens du febrilsk prøver å unngå de svære isklumpene som fyller skjermen. Det er frenetisk, og hver runde er raskt over. Kontrollene i spillet fungerer godt, men det kan til tider være litt hemmende å hele tiden måtte ha fingeren på skjermen. Det skjermer litt av oversikten, og kan være litt i veien til tider.

Det Glacier Rush greier, i hvert fall hos meg, er å gi meg den dragningen mot å bare prøve en runde til, bare få litt mer poeng neste runde. Jakten på å slå seg selv er avhengighetsskapende, og det er alltid en deilig følelse når man endelig har en bra runde.

Det enkle er ofte det beste er det noen som hevder. Jeg vil ikke si at Glacier Rush er det beste spillet, men det er i hvert fall mer enn godt nok til en plass på lista.

Fant du ikke noe for din smak denne måneden? Sjekk våre anbefalinger i mai »

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden