3DS belønner fysisk aktivitet

Med en innebygd skritteller tjener du spillvaluta på å gå deg en tur.

Mange spillere synes nok det er lite fristende å rive seg løs fra kontorstolen eller sofakroken når man først er godt inne i en spilløkt. De fleste spillfans kan nok enes i at det å spille for det aller meste er artigere enn å gå seg en tur for mosjonens skyld, og det ønsker Nintendo å endre på.

Nintendos Pokéwalker.

Ifølge spillforumet NeoGAF skal deres kommende 3DS-konsoll nemlig komme med en innebygd skritteller. Desto mer spennende er det at aktiviteten din skal kunne knyttes opp mot en digital valuta som lar deg låse opp nytt spillinnhold.

I praksis betyr dette at du tjener på å ta med deg spillkonsollen din hvor enn du går, og kanskje blir det et insentiv til å gå en ekstra spasertur for å låse opp nytt snop. Disse belønningene kommer for øvrig i form av mynter, og skal ikke være bundet til ulike spill.

Dette er ikke første gang dette konseptet prøves ut av Nintendo. De to Pokémon-spillene HeartGold og SoulSilver kommer nemlig med en skritteller kalt Pokéwalker, som belønner gangturene dine med «watt». Disse kan igjen brukes til å benytte ulikt utstyr inne i selve spillet.

Det skal bli spennende å se hva tredjepartsutviklere greier å gjøre med denne innebygde teknologien, og hvordan Nintendo 3DS også kan benyttes som helsefremmende verktøy i tillegg til spillmaskin.

Siste fra forsiden