– Å kalle det Mass Effect 4 ville vært en bjørnetjeneste

Bioware bedyrer at Sherpards historie er ferdig.

Da Mass Effect 3 ble lansert for et drøyt år siden var det mange som trodde det var enden på visa for serien. Der tok de skammelig feil, for allerede i fjor høst kunne de kanadiske utviklerne i Bioware røpe at utviklingen av det neste spillet i den avsindig populære romserien allerede var i full gang.

Det kommende spillet vil imidlertid ikke fortsette der treeren slapp, noe som naturlig nok har ført til mye forvirring blant fansen. Nå har utviklerne tatt bladet fra munnen for å klargjøre det hele:

– Å kalle det neste spillet i serien for Mass Effect 4 vil være å gjøre det en massiv bjørnetjeneste. Vi har allerede sagt at Kommandør Shephards trilogi er ferdig og at han/hun ikke vil dukke opp i det nye spillet. Det er foreløpig alt dere vet, forklarer Biowares nettsamfunnansvarlig, Chris Priestly.

Shepards historie er slutt.

– Jeg ser stadig spillere som påstår at vi «i det minste er nødt til å velge hvilken av seriens mange avslutninger vi må gå ut ifra», men vi må ikke det. Spillet trenger nemlig ikke å finne sted etter Mass Effect 3. Ei heller før, eller samtidig for den saks skyld. Det trenger ikke engang å inneholde figurer du kjenner til. Hvem, hva, hvor, når - alt vil bli avslørt med tiden, fortsetter forumposten.

I etterkant av Priestlys kommentar har Yanick Roy som er sjefen for Bioware Montreal, studioet som jobber med det kommende spillet, også uttalt seg:

– Å se på det neste Mass Effect som Mass Effect 4 ville implisert at det fantes en lineær tilknytning mellom spillene, en direkte evolusjon av både spillmekanikker og historier som ble brukt i de tre første spillene [noe det ikke gjør]. Dette betyr imidlertid ikke at hendelser fra den opprinnelige trilogien og de valgene man tok ikke vil anerkjennes, men de vil mest sannsynlig ikke være den nye historiens fokus.

– Mass Effect-seriens univers er så rikt på materiale at vi ikke trenger å begrense oss til ett enkelt spor når vi skal fortelle en ny historie, avslutter Roy.

Les også: Neste Mass Effect bruker Battlefield-motor Les også: Anmeldelsen av Mass Effect 3: Special Edition

Siste fra forsiden