A Song of Ice and Fire blir rollespill

Romanserien får spill inspirert av Baldur's Gate II.

Den franske spillutvikleren Cyanide har tidligere kunngjort at de jobber med et sanntidsstrategispill satt til universet fra fantasybøkene i George RR Martins A Song of Ice and Fire-saga. Spillet, som heter a Game of Thrones, kommer til PC denne sommeren. Nå viser det seg imidlertid at de også har et annet prosjekt på gang, nemlig et fullblods rollespill satt til samme univers.

Det franske nettstedet Factornews har tatt en titt på spillet (som tilsynelatende ikke har fått noen endelig tittel). De forteller om en mørk og moden fantasyopplevelse, og at utviklerne har hentet inspirasjon fra historiedrevne klassikere som Planescape: Torment, Baldur's Gate II og Knights of the Old Republic.

Spillet skal være satt til samme tidsrom som bøkene i serien, men spillet vil ikke følge akkurat de samme hendelsene som bøkene. I stedet foregår det parallelt med bøkene. Vi får imidlertid stifte bekjentskap med figurer fra bøkene.

Skjermbilde fra strategispillet A Game of Thrones.

Factornews forteller at de fikk teste en sekvens som blant annet inneholdt litt slåssing. Slåssesystemet ser ut til å minne om det vi for eksempel finner i Dragon Age, med spesialegenskaper som kan aktiveres og muligheten til å gi ordre til partnere i gruppen din (som i Factornews' tilfelle var en hund, men vi loves andre kompanjonger etter hvert).

Interessant nok ser det ut til at spillet er delt opp i kapitler, og de ulike kapitlene vil ha ulike hovedpersoner. I det første kapitlet Factornews fikk prøve spilte de en nattevakt, og i det neste spilte de en adelsmann som hadde vendt tilbake til Westeros etter flere måneder i eksil.

Ellers fortelles det om en stor og rimelig åpen verden, med mange sideoppdrag. Hovedhistorien er imidlertid lineær, og ved å følge denne vil du låse opp nye omgivelser og oppdrag i spillet. Hvis du vil ta sideoppdrag må du følge med, fordi det er ingen «lysende utropstegn» over personer som har behov for hjelp.

Factornews fikk vite at det kommer til PC og konsoll, men ikke hvilke konsollplattformer det kommer til. Det skal heller ikke være klart når spillet er ventet ferdigutviklet, men det kommer i alle fall ikke før A Game of Thrones. Cyanide vil utvilsomt komme med en kunngjøring og informasjon på engelsk om ikke veldig lenge.

Siste fra forsiden