Abstrakte Dyad til PSN

PS3 får fargerik moro.

Takket være digital distribusjon får vi mange spennende spill som neppe hadde fått plass på markedet om alle spill ble kjøpt i fysiske butikker for høye pengesummer. PlayStation 3-spillet Dyad ser ut til å være et slikt spill.

Dyad beskrives som et abstrakt racingspill hvor det ikke er noen virtuell gasspedal som sørger for at farten din holdes oppe. I stedet må du samhandle med dine fiender på forskjellige måter for å oppnå hastighet.

Dermed gis spillet et slags hjernetrimelement, og ifølge spillets skaper betyr det at du «kjører fort ved å gjøre smarte valg, ikke ved å memorisere statiske baner».

Handlingen foregår i en fargerik tunnel, og det lekes med tanken om at du er en liten partikkel i en partikkelaksellerator.

Utviklerne forteller at de har designet spillet for å kunne glede på flere nivåer. På den ene siden beskriver de det som et svært dypt «hardcore» racing/hjernetrimspill, og på den andre siden mener de at lyd- og bildeopplevelsen gjør at folk kan få mye glede av spillet selv om de ikke spiller perfekt.

Spillet har visstnok vært under utvikling i tre år, hos et lite studio som heter ][ (eller rett og slett right square bracket left square bracket). Det ser ikke ut til å ha fått noen lanseringsdato enda.

Siste fra forsiden