Activision Blizzard

Activision Blizzard inngår forlik i nytt trakasserings­søksmål

Setter av 155 millioner kroner for å betale erstatningskrav.

Activision Blizzard

Activision Blizzzard har gått med på å betale opptil 155 millioner kroner i erstatning til ansatte som har opplevd trakassering eller diskriminering på arbeidsplassen. Det kunngjorde selskapet selv i en pressemelding tirsdag morgen.

Utbetalingene er en del av et forlik som Activision Blizzard har inngått med det amerikanske Equal Employment Opportunity Commission (EEOC). EEOC tok nylig World of Warcraft-utvikleren til retten i forbindelse med de mange anklagene om trakassering og diskriminering som har dukket opp, men partene har altså allerede kommet til enighet.

I en uttalelse om forliket rettet Activision Blizzard-sjef Bobby Kotick en takk til de ansatte som har stått frem i saken.

– Det er ingen plass i vårt selskap for diskriminering, trakassering eller forskjellsbehandling av noen variant, og jeg er takknemlig for de ansatte som har vært modige og delt sine opplevelser. Jeg er lei for at noen opplevde upassende oppførsel, og jeg står fast ved mitt løfte om å gjøre Activision Blizzard til en av verdens mest inklusive, respekterte og respektfulle arbeidsplasser.

I sakspapirene som Activision har offentliggjort nekter selskapet imidlertid for å ha gjort noe galt. I stedet påpeker Activision at det kun har inngått forliket for å unngå ytterligere kostnader, distraheringer og rettssaker.

Det opprinnelige søksmålet fra delstaten California pågår fortsatt. Activision Blizzard anklages for å ha drevet en arbeidskultur som i mange år har tillatt grov kjønnsdiskriminering, der kvinner blant annet utsettes for seksuell trakassering og nektes forfremmelser.

I løpet av de siste månedene har flere toppfolk forlatt Blizzard, inkludert toppsjefen J. Allen Brack. Sponsorer har også trukket seg fra Overwatch-ligaen, spillinnhold har blitt fjernet eller endret og ansatte har streiket.

LES OGSÅ: Diablo 2: Resurrected-utvikler vil at spillere «gjør det de føler er riktig» angående kjøp av spillet »

Siste fra forsiden