Activision omfavner indieutviklere

Storutgiveren lodder ut flere millioner til kreative, uavhengige spillskapere.

Activision har på mange måter blitt stemplet som en stor, stygg ulv de siste årene. Det har vært misnøye rundt de krasse uttalelsene til direktøren Robert Kottick, og mange mener at deres hyppige utgivelser i spillserier som Guitar Hero har vært kynisk og grådig.

Det vites ikke som det er et tiltak for å bedre renomenet deres, men Activision har i hvert fall nettopp fullført første del av sin Independent Games Competition-konkurranse. Dette er en årlig utviklerutfordring hvor de totalt deler ut 500 000 amerikanske dollar til fire dyktige, uavhengige spillutviklere.

Dstroyd.

Ifølge Eurogamer heter vinneren av første runde Peter Engstad. Han vant med strategispillet Dstroyd, som gav ham hele 175 000 dollar å bruke på videreutvikling av konseptet. Det er rundt 940 000 norske kroner.

På andreplass kom kampbilspillet Rigonauts: Broadside, utviklet av ministudioet Engient. De ble tildelt rundt 400 000 norske kroner. Begge vinnerne får full kontoll og totalt eierskap over konseptene sine. Den eneste betingelsen fra Activision sin side er at de har førsterett til å utgi spillene om ønskelig.

Rigonauts.

– Første runde av konkurransen var svært imponerende. Vi har virkelig koset oss med denne sjansen til å vise at vi vil støtte den kreative sjelen og innovasjonen blant uavhengige utviklere. Vi ser frem til å fortsette å belønne indieutviklere for deres strålende innsats, og å inspirere de til å forvandle drømmer til virkelighet, uttalte Activision-toppen Dave Stohl begeistret.

Det gjenstår fortsatt en runde av det som er ment å bli et årlig arrangement. Da skal amerikanske utviklere konkurrere om nye 250 000 dollar. Tiden vil vise hvilke frukter det bærer.

Siste fra forsiden