Activision saksøkes for patentbrudd

Hevder at World of Warcraft bruker teknologier de ikke har betalt for.

Fra tid til annen dukker det opp søksmål hvor en part hevder at en annen part, ofte en vesentlig større en, har tatt seg til rette i patentbunken.

Muliggjør virtuelle verdener

Denne gangen er det Activision Blizzard som står for tur. Selskapet Worlds Inc. mener nemlig at teknologier de har patent på benyttes i blant annet World of Warcraft og Call of Duty-serien.

Det skal være snakk om et «system og en metode for å muliggjøre interaksjon mellom brukere i et virtuelt rom», skriver GamesIndustry.

Call of Duty: Modern Warfare 2

Worlds Inc. hevder at deres teknologier har bidratt til å gjøre virtuelle verdener og salg av virtuelle gjenstander til en multimilliardforretning.

– Selv om vi er fornøyde for å se spillbransjens hurtigvoksende kundebase som entusiastisk har omfavnet teknologiene våre, fortjener vi rettferdig kompensasjon for bruken av disse, sier Worlds Inc.-sjef Thom Kidrin.

Verdt å merke er det at Worlds Inc. også tidligere har vært involvert i et lignende søksmål. I 2008 saksøkte de NCSoft for bruk av teknologiene deres i spillet City of Heroes. Den gangen endte saken i et forlik mellom partene.

Kamp på kamp

Activisions advokater har mer enn nok å henge fingrene i fremover, med andre ord. I slutten av mai kommer også rettsaken mellom Activision og tidligere Infinity Ward-sjefer Jason West og Vincent Zampella opp for retten, melder GameInformer.

Saken, som går tilbake til mars 2010, dreier seg om det West og Zampella hevder er manglende bonuser og royalityutbetalinger etter arbeidet med Modern Warfare 2. West og Zampella dannet i etterkant utviklingsstudioet Respawn Entertainment.

Les også: Infinity Ward-rettsak ruller videre

Siste fra forsiden