Age of Empires II får HD-versjon

En klassiker vender tilbake.

Sanntidsstrategispillet Age of Empires II: Age of Kings er kjent som en av de aller største PC-klassikerne fra sent på nittitallet, og nå gjenfødes spillet i HD-versjon.

Age of Empires II: HD Edition blir lansert den 5. april på Steam, og er en trofast nyversjon av originalspillet. Den inkluderer alle de originale enspillerkampanjene fra Age of Kings og The Conquerors-ekspansjonen, og inkluderer alle de atten sivilisasjonene Age of Empires II-spillerne kjenner fra før.

Spillets grafikk er nå gjenskapt for moderne HD-oppløsninger, og spillmotoren skal gi oss bedre teksturer og effekter for vann, flammer og lys. Om du liker den gamle grafikken trenger du imidlertid ikke å frykte store endringer, for spillet ser i stor grad ut som det alltid har gjort.

Nyversjonen utvikles av Hidden Path Entertainment i samarbeid med Microsoft Studios, og vil lanseres eksklusivt på Steam. Det vil si at flerspiller nå foregår over Steam-systemet, og vi får støtte for «achievements», topplister og lagring i nettskyen. Dessuten vil spillet skilte med full støtte for Steam Workshop, slik at spillerne kan dele eget innhold med hverandre.

Tenker du ikke hadde forventet et gjensyn med dette spillet.

Og nei, spillet vil ikke bruke Games for Windows Live.

Klassiker fra 1999

Det opprinnelige Age of Empires II-spillet ble lansert i 1999, og utviklet av Ensemble Studios. Ensemble ble kjøpt av Microsoft i 2001, og nedlagt etter utgivelsen av Halo Wars for Xbox 360 i 2009. Age of Empires II var lenge et av de mest populære flerspillerspillene på markedet, og i mange år var det omtrent umulig å komme unna en strategiøkt med Age of Empires II om man var på LAN-treff.

Microsoft forsøkte seg nylig med en «free to play»-utgave av Age of Empires, men har nå stanset videreutviklingen av spillet.

Les også: Fansen pusser støvet av Age of Empires II
Les også: Anmeldelse: Age of Empires III

Siste fra forsiden