Age of Empires II HD har blitt enda større

Utvidelsespakken The Forgotten er basert på imponerende fanmodifikasjon.

Age of Empires II blir enda større.
Microsoft Game Studios

Selv om det er 14 år siden strategispillet Age of Empires II gjorde sin innmarsj på PC-markedet, hindrer ikke det spillet fra å stadig overraske. I vår kom en oppusset versjon av spillet på Steam, noe vi her i Gamer.no-redaksjonen satte stor pris på. Nå har den nye utgaven av spillet fått en ny tilleggspakke kalt The Forgotten.

Basert på fanmodifikasjon

Age of Empires II HD: The Forgotten utvider spillet.

For Gamer.no-lesere og Age of Empires II-veteraner rykker det kanskje litt i hukommelsesenteret. The Forgotten er nemlig basert på modifikasjkonen Forgotten Empires som vi skrev om tidligere i år – en gigantisk fanskapt tilleggspakke som i hovedsak la til fem nye sivilisasjoner: inkaer, indere, italienere, slavere og madjarere. Det er også fanmodderne som har videreutviklet konseptet og skapt den ferdige pakken, med litt hjelp fra Skybox Labs.

Fem nye sivilisasjoner å boltre seg i.

I tillegg til de nye sivilisasjonene har utviklerne lagt til fire nye kampanjer. Der følger vi kong Alaric I gjennom goternes strabaser etter det romerske imperiets fall, Francesco I Sforza på 1500-tallets Italia, en bysantinsk familie som stiger i gradene, og Vlad the Impaler som søker å holde ottomanene unna sitt eget rike i Øst-Europa.

Noen nye spillmodi er det også å spore; Capture the Relic og Treaty. Nye teknologier og enheter er også en del av pakken, og utvikleren har lagt til nye kart som er opp til fire ganger større enn de største kartene fra de tidligere utgavene av spillet.

Modifikasjoner bærer frukter

Noe av det som gjør PC-markedet unikt er de mange fanproduserte modifikasjonene og forbedringene som dukker opp lenge etter spillanseringen. Alt fra å gjenskape rollespill som Baldur's Gate i nyere spill, til å produsere helt egne eventyr i The Elder Scrolls V: Skyrim er nærmest dagligdags på plattformen.

Enkelte tar også på seg enda større oppgaver – i oktober trakk vi frem fire spill som fansen selv gjorde ferdig, etter at utviklerne sporet av veien.

Les også: Har du sett modifikasjonen som gjør Skyrim om til et tropeparadis?
Les også: The Dark Mod har blitt frittstående spill

Siste fra forsiden