Fansen pusser støvet av Age of Empires II

Forgotten Empires er en massiv utvidelse til det 13 år gamle spillet.

Noen spill forsvinner aldri. Ta Age of Empires II: The Age of Kings for eksempel – selv om det er over 13 år siden verden først fikk bivåne Microsofts oppfølger, har spillet fremdeles en god del ihuga strateger som fremdeles liker å ta et slag i ny og ne.

Som med de fleste andre spill som virker å ha evig liv, har fansen laget modifikasjoner til strategispillet i årevis. Alt fra kampanjer til mindre kart, fra grafisk finpolering til filmatiske sekvenser er tilgjengelig for nedlasting. Få av disse har dog vært så omfattende som nye Forgotten Empires, som ble lansert på tampen av 2012.

Fem nye sivilisasjoner

Italienerne har bygget seg et lite krypinn.

Gjengen bak Age of Empires II: Forgotten Empires omtaler prosjektet som en uoffisiell tilleggspakke, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Pakken legger til fem nye sivilisasjoner man kan spille som: inkaer, indere, italienere, slavere og madjarere. Alle har sine egne finurligheter og egenskaper, samt sitt eget grafiske uttrykk, slik de offisielle sivilisasjonene også har. Mellom seg har de 30 nye teknologier og ni nye enheter.

Planen er også å slippe to historiekampanjer i neste oppdatering; en som tar for seg Kong Alarics kamp gjennom Italia, og en som tar for seg leiesoldatkapteinen Francisco Sforza. Teamet lover også at flere kampanjer skal slippes etter hvert. I tillegg har elleve ekstra kart blitt lagt til.

En annen stor del av utvidelsen har vært balansering av spillet. Som med alle strategispill er det vanskelig å få ting til å være helt i balanse, og siden Forgotten Empires introduserer fem nye sivilisasjoner er det selvfølgelig nødvendig å justere en smule på spillet. Utviklerne slengte også med en bredskjerm-modifisering for de som ønsker slikt, samt nye kunstige intelligenser som spiller på de ulike sivilisasjonenes styrker.

Ihuga gjeng

Inkaene blir med på moroa.

Bak roret står over 30 fans som har slengt seg på prosjektet mens det fremdeles var under utvikling. Arbeidet begynte for alvor 2011, men er i bunn og grunn resultatet av en sammenslåing av separate prosjekter.

– Det kjærlige forholdet mange hadde for spillet kom opp til overflaten igjen da de leste om Age of Empires II: Forgotten Empires, men denne gangen hadde de muligheten til å hjelpe til. Det har vært svært hyggelig å se hvor mange det er som fremdeles bryr seg om denne gamle godbiter, forteller teamet på prosjektets nettside.

Det skorter heller ikke på selvtillitt og ambisjoner.

– Vi føler nå at kvaliteten er på nivå med, og kanskje også bedre enn,The Conquerors, forteller nemlig teamet på hjemmesiden.

Serien ligger brakk

Les også
Sniktitt:
Madjarerne er midt i kamp.

For øyeblikket er pakken versjon 1.1, men allerede 9.-10. februar kommer neste oppdatering som legger til en rekke oversettelser, fikser en del problemer og endrer på savnede funksjoner.

Age of Empires-serien er langt fra like innflytelsesrik nå som den var da Age of Empires II: The Age of Kings og utvidelsespakken The Conquerors ble sluppet for 13 år siden. Seriens tredje innslag ble aldri noen fanfavoritt, og Age of Empires Online slo heller aldri an. Sistnevnte fikk bråstopp på oppdateringer tidligere i år, noe som betyr at serien ligger helt brakk for øyeblikket.

Les også: Angrer på Age of Empires III Les også: Slutt på nytt innhold i Age of Empires Online

Siste fra forsiden