Age of Empires Online lansert i dag

Det nyeste spillet i serien kan lastes ned helt gratis.

Etter at Age of Empires' originale utvikler, Ensemble Studio, ble lagt ned for et par år siden, har seriens fremtid vært usikker. I fjor sommer kom gladnyheten om at serien skulle få nok et innslag i form av et nettfokusert spill som skulle hete Age of Empires Online. I dag ble spillet endelig utgitt, og det behøver ikke koster deg en krone å spille.

Hovedbyen. La den vokse seg stor.

Age of Empires Online er nemlig helt gratis, fordi Microsoft satser på å tjene penger på å selge innhold gjennom mikrotransaksjoner. Dette er en modell som har fungert godt for titler som League of Legends og Age of Conan i det siste.

Spillet skiller seg sterkt ut fra resten av serien, og blander ulike sjangerkonvensjoner og nyvinninger med et velkjent strategispillaspekt. Du har en stadig ekspanderende hovedby, hvorfra du kan ta på deg ulike oppdrag hvor du kjemper strategislag mot datamaskinen og sanker erfaringspoeng som tar deg stadig høyere opp på teknologitreet. Selvfølgelig kan man også spille mot ekte personer, og man kan også spille flere av oppdragene sammen med en kompis over nett.

– Jeg var skeptisk i starten, men dette seiler for meg opp som et av de mest spennende strategispillene som kommer ut inneværende år, kunne vår skribent meddele da han fikk ta en sniktitt på spillet tidligere i år.

Age of Empires Online kan lastes gratis ned her, eller fra spillets hjemmeside. Det er også mulig å kjøpe en håndfast utgave hvor noe av mikroransaksjonsinnholdet er inkludert.

Siste fra forsiden