Age of Empires-skaperen starter nytt studio

PeopleFun skal fokusere på å lage engasjerende mobilspill.

Tony Goodman, mannen som var med på å grunnlegge legendariske Ensemble Studios og som skapte den velkjente Age of Empires-serien, har startet opp et nytt utviklingsstudio. Studioet heter PeopleFun, og tar sikte på å utvikle spill til mobiltelefoner og andre fremadstormende plattformer.

På laget har Goodman fått med seg flere talent fra Ensemble Studios-dagene. Ensemble-grunnleggeren John Boog-Scott er for eksempel med, og Angelo Laudon, mannen bak Age of Empires-motoren, jobber iherdig for PeopleFun nå.

Første prosjekt snart i beta

I følge grunnleggeren selv har teamet jobbet med sitt første prosjekt en stund allerede – faktisk så lenge at det snart er i beta. Det er mulig å melde interesse for betatesting på studioets Facebook-side. Selv om vi ikke vet hva prosjekter er helt enda, forteller Goodman at vi kan vente oss noe litt utenom det kjente:

Goodman var med i oppstartsfasen av Age of Empires Online.

– Dette skiller seg fra spillene vi skapte med Ensemble og Robot[Goodmans forrige utviklerstudio journ. anm.] med tanke på størrelse og sjanger, men jeg tror våre spill vil appellere til alle gamere. Vi håper at vi får muligheten til å spille med engasjerte fans i de kommende ukene, forteller Goodman i pressemeldingen.

Etter at Ensemble Studios ble nedlagt i 2009 grunnla Goodman selskapet Robot Entertainment. Dette studioet gjorde ferdig arbeidet på Halo Wars etter lanseringen av spillet, før de begynte arbeidet med fjorårets Age of Empires Online. Goodman selv forlot riktignok Robot allerede i 2010 for å gå på jakt etter nye eventyr, og det er ikke utenkelig at det er fruktene av dette vi ser nå med PeopleFun.

Les også: Sniktitt: Age of Empires Online Les også: Ny utvikler utvider Halo Wars

Siste fra forsiden