Akkurat nå sitter denne gjengen og speedrunner over 150 spill

Awesome Games Done Quick-gjengen sanker nye millioner til veldedighet.

Skjermbilde av Awesome Games Done Quick.
Twitch.tv

I år som i fjor har folkene bak nettstedet Speed Demos Archive arrangert en veldedighetsstrøm der de spiller en haug av spill så kjappt som mulig. Det hele vises direkte på Twitch.tv, der man kan se donasjonene strømme inn mens spillerne suser gjennom gamle og nye klassikere og kuriositeter. De begynte allerede søndag 4. januar, og runder av det hele 11. januar. Du kan selv følge med i videovinduet nederst i artikkelen, eller på arrangementers hjemmesider.

Det er kreftforskningsorganisasjonen Prevent Cancer Foundation som skal få midlene når spillmaratonet er ferdig. Basert på tidligere maraton er det ikke småsummer det er snakk om heller. I januar 2014 endte de opp med å samle inn over en million dollar. I skrivende stund har det trillet inn 121 000 dollar.

Det såkalte «speedrunning»-miljøet spesialiserer seg nettopp på å komme seg gjennom spill så raskt som mulig, noe som i de fleste tilfeller krever en uhyre god kjennskap til de aktuelle spillene. Her brukes alle knepene i boka for å barbere sekunder av totaltiden.

Timeplanen for hva som spilles når kan du se på arrangementets hjemmeside »

Har fått med seg Humble Bundle på moroa

For første gang har nettbutikken Humble Bundle også slengt seg på veldedighetsløpet. I samarbeid med Speed Demos Archive-gjengen selger de en digital spillpakke med Duke Nukem 3D: Megaton Edition, Shadow Warrior Classic Redux, Oddworld: Abe's Oddysee og Volgarr the Viking.

Du kan selv sette prisen på pakken, men er du villig til å gi over 6 dollar kan du få en del ekstra: Shantae: Risky's Revenge – Director's Cut, SpeedRunners, SpeedRunners – YouTuber Packs 1 & 2 og et abonnement på Twitch Turbo for 30 dager. Runder du opp til ti dollar gir Escape Goat 2 og et XSplit-medlemskap på tre måneder. Gir du 30 dollar får du i tillegg litt ekstra stæsj, slik som t-skjorter og knapper designet av The Yetee.

Awsome Games Done Quick kjører slike arrangementer to ganger i året, vanligvis i januar og i juni.

Siste fra forsiden