Aksjefall etter Dragon Quest-annonsering

Både Sony og Square Enix faller i verdi.

I går fikk vi de første detaljene om Dragon Quest X, og det gjorde aksjemarkedet også. Men aksjonærene på den japanske børsen var ikke spesielt begeistret for det de fikk høre.

Aksjen til den japanske utgiveren falt nemlig markant etter annonseringen, og det samme gjorde merkelig nok aksjeverdien til PlayStation-produsent Sony. Årsaken skal være at Dragon Quest X kun kommer til Wii og Wii U, .

Investorselskapet Rakuten Investment Management sa ifølge Adriasang til avisen Nikkei at de tror annonseringen for Wii og Wii U vil få negative følger for Sonys spillvirksomhet, ettersom Dragon Quest er en av de største seriene i Japan.

Aksjonærene er imidlertid ikke de eneste som har reagert negativt på annonseringen. Nyheten om at spillet blir får omfattende MMO-elementer faller ikke i like god jord hos alle seriens tilhengere, som forventet et nytt episk enspillereventyr.

Det er også klart at det kun blir mulig å spille uten nett i de første timene av spillet. Du må med andre ord online uansett om du ønsker å spille sammen med andre eller ikke.

Siste fra forsiden