Alan Wake-skaperne med storprosjekt for Xbox One

Quantum Break ble presentert i kveld.

Da Microsoft avduket sin Xbox One brukte de mye tid på å fortelle om TV-funksjonalitet som ikke blir tilgjengelig i Norge ved lansering. Men de rakk også å vise noen spill, og det mest spennende av disse er Quantum Break.

Quantum Break kommer fra finske Remedy, studioet bak de to første Max Payne-spillene og Alan Wake-serien. Vi fikk svært lite informasjon om tittelen, men på Twitter-siden sin beskriver Remedy det de jobber med som «antakeligvis det største underholdningsprosjektet i finsk historie».

Lekker grafikk, men hva skjer egentlig?

Skal blande TV og spill

En trailer fra spillet viser først ekte film, hvor vi ser ei jente som tilsynelatende er synsk. Når hun skal vise evnen sin til en kvinne, hopper vi over i spillgrafikk, der vi får se et massivt containerskip krasje rett inn i ei bro full av biler. Senere glimt fra spillet viser det som ser ut til å være et tredjepersons actioneventyr med «bullet time», men glimtene er alt for korte til at de gir noe skikkelig inntrykk av hvordan spillet fungerer i praksis. Det visuelle virker i alle fall imponerende.

Spillets YouTube-side forteller om en «revolusjonerende underholdningsopplevelse som visker bort linjen mellom TV og spill», og i pressekonferansen ble det snakket om en handling som endrer seg avhengig av hva spillerne foretar seg. Dette kan indikere en episodebasert affære.

Quantum Break har også fått en FaceBook-side, men heller ikke her får vi særlig mye informasjon. Ting kan med andre ord tyde på at vi må vente til E3 med å få vite hvordan dette spillet egentlig skal fungere. Noen lanseringsdato fikk vi heller ikke – kanskje klokt, med tanke på Remedys historie på akkurat det området.

Les også: Remedy: – Vi er ikke ferdige med Alan Wake

Siste fra forsiden