Alan Wake til PC?

Nye rykter kan tyde på plattformhopp for den stakkars forfatteren.

Alan Wake ble opprinnelig kunngjort som et PC-spill, men etter at Microsoft ble utgiver endte det opp som en Xbox 360-eksklusiv utgivelse. Nå kan det imidlertid virke som spillet er i ferd med å dukke opp på datamaskin.

Det har nemlig dukket opp to separate ting som begge peker i retning av en PC-utgivelse. Først og fremst har vi en uttalelse fra Remedy selv, på den finske YLEX (via Just Push Start). Her sier Aki Järvilehto fra Remedy følgende:

Er forfatteren endelig på vei til PC?

– Vi har fått mye feedback fra PC-brukere, og jeg må innrømme at ja, vi har på en måte ignorert det. La oss se om vi har noen positive nyheter å fortelle i den nærmeste fremtiden!

Dette er neppe noe Järvilehto hadde sagt om ikke Remedy hadde noen planer om en PC-versjon overhodet. Det har jo tross alt lenge vært kjent at PC-versjonen av spillet var kansellert, og hvis det fortsatt er status virker det rart av Remedy å plutselig så tvil om saken.

Dette er imidlertid ikke den eneste detaljen som får ryktesirenene til å gå. Den andre er nemlig at noen smartinger har gravd litt i filer fra den digitale distribusjonsportalen Steam. Disse filene kan ofte være en kilde til informasjon om kommende Steam-titler, da ting gjerne legges inn før de blir annonsert.

Og hva fant de så der? Jo, Alan Wake. Utgiveren ser ut til å være Remedy, så om dette er korrekt virker det ikke som Microsoft har noe med PC-utgaven å gjøre.

Xbox 360-eiere kan forøvrig se frem til en nedlastbar fortsettelse på Alan Wake, i form av nylig annonserte American Nightmare.

Les også: Anmeldelse: Alan Wake

Siste fra forsiden