Alan Wake-utvikler med nytt spill

Remedy jobber med «grensesprengende» konsollspill.

Den finske spillutvikleren Remedy er snart klare med Xbox Live Arcade-spillet Alan Wake: American Nightmare, samt PC-versjonen av det opprinnelige Alan Wake. Men det er ikke det eneste spillet de jobber med.

Gjensyn med Alan eller noe helt nytt?

Remedy søker nemlig etter en programmerer som blant annet skal jobbe med kunstig intelligens på et nytt og «grensesprengende» konsollspill. Særlig mye informasjon om prosjektet røpes ikke, men det fortelles at det er basert på en ny versjon av spillmotoren som ble brukt i Alan Wake og American Nightmare.

Ryktene har gått en stund om at Remedy lenge har vært i full gang med Alan Wake 2. Men det kan selvsagt være at fjorårets rykter om et nytt Alan Wake-spill refererte til American Nightmare og ikke en fullblods oppfølger. I så fall kan det være at Remedy har en ny serie på gang.

Før Alan Wake dukket opp på spillscenen var Remedy mest kjent for Max Payne. Nå er Max Payne 3 i ferd med å ferdigstilles hos amerikanske Rockstar Games, og Remedy virker fornøyd med seriens retning:

– Vi elsker hva de har gjort, og kunne ikke vært stoltere av hvor serien er på vei. Jeg mener, de lager jo ikke dårlige spill heller. Det er som Rockstar-logoen har blitt et kvalitetssegl, uttalte Remedys Oskari Hakkinen nylig til spillbloggen Kotaku.

Siste fra forsiden