Aliens: Colonial Marines er ferdigutviklet

Borderlands-studioets skytespill kommer snart i salg.

Vi fikk de første detaljene om Aliens: Colonial Marines så langt tilbake som i februar 2008, men i motsetning til Aliens-rollespillet som ble annonsert omtrent samtidig har vi stadigfåttlivstegnfra spillet. Nå er det endelig ferdigutviklet.

Kunngjøringen har kommet på samfunnsnettstedet til utvikler Gearbox, og det er tydelig at studioet er fornøyd med endelig å kunne legge siste hånd på verket sitt. Chris Faylor skriver følgende:

– Da vi først annonserte utgivelsesdatoen for Aliens: Colonial Marines i mai 2012, sa Gearbox-sjefen Randy Pitchford at utviklingen hadde kommet til det punktet at vi kunne se slutten, og både være trygge på vår visjon for spillet og lanseringsdatoen.

Han fortsetter ved å forklare hva som skjer videre:

Var det Aliens som skremte amerikanerne til å nedprioritere satsningen på romfart?

– I dag kan jeg stolt annonsere at vi har nådd alle målene våre. Spillet «gull-status» betyr at alle de involverte selskapene har studert spillet og kommet frem til at koden er endelig og kan gå ut i masseproduksjon. Så vil spillet bli sendt ut til butikkene og de digitale nettverkene, i god tid for lansering på PC, PlayStation 3 og Xbox 360 den 12. februar.

I Aliens: Colonial Marines leder du en gruppe romfarende marinesoldater. Romskipet U.S.S. Sulaco har tilsynelatende blitt forlatt i bane rundt planeten LV-426, og din gruppe må ta turen ombord på skipet for å finne ut hva som har skjedd med mannskapet.

Det kommer nok neppe som noen overraskelse at mannskapet har gått en ublid svært skjebne i møte, og nå er det din jobb å sørge for at soldatene i gruppen din ikke blir massakrert av de uhyggelige xenomorph-udyrene som skjuler seg i romskipets mørke korridorer.

Du kan spille gjennom kampanjen med datastyrte medsoldater, eller i samarbeid med opp til tre andre spillere.

Spillet er også under utvikling for Wii U, og Gearbox-utviklerne har tidligere skrytt av Nintendos maskinvare. Denne versjonen er imidlertid ikke ferdig.

Les også: – Underholdning er religion for oss
Les også: Gearbox takka nei til Call of Duty

Siste fra forsiden