Aliens: Colonial Marines får lanseringsvindu

Taktisk skytespill lever fortsatt.

Aliens: Colonial Marines er et taktisk skytespill laget av Gearbox Software, som står bak Borderlands og Brothers in Arms-serien, samt har hatt hovedansvar for å fullføre Duke Nukem Forever. Spillet ble annonsert så langt tilbake som i 2008, men har hatt en turbulent utviklingsperiode og på tross av flereforsikringer om det motsatte, er det mange som har trodd at det aldri kom til å se dagens lys.

Nå har imidlertid utgiver Sega kommet med en pressemelding hvor de annonserer at spillet skal lanseres i løpet av våren neste år. Det kommer til Xbox 360, PS3 og PC, og skal vises frem på E3 i år. Sega ser ut til å være fornøyd med arbeidet Gearbox har gjort så langt:

Det første skjermbildet.

– Aliens: Colonial Marines vil være den definitive Aliens-spillopplevelsen. Gearbox Software har gjort en storartet jobb med å oversette skrekken og spenningen Aliens står for til en actionfylt skytespillopplevelse med samarbeidsgameplay som kjerne, sier markedsføringsmann Gary Knight i en pressemelding.

I Aliens: Colonial Marines leder du en gruppe marinesoldater. Romskipet U.S.S. Sulaco er tilsynelatende forlatt i bane rundt planeten LV-426, og din gruppe må ta turen ombord på skipet for å finne ut hva som har skjedd med mannskapet. Det viser seg å være en dårlig idé, for skipet er – forutsigbart nok – fullstappet av fæle xenomorph-vesener.

Spillet foregår imidlertid ikke bare i det forlatte romskipet, men også nede på planeten og på kolonien Hadley's Hope.

Aliens: Colonial Marines er et førstepersons skytespill med fokus på taktikk og samarbeid. Da spillet opprinnelig ble kunngjort fikk vi lovnader om samarbeidsflerspiller for opp til fire spillere samtidig, og at hver av de fire spillfigurene skulle ha unike egenskaper.

Siste fra forsiden