Aliens: Colonial Marines-utvikler sier opp ansatte

Skal ha mistet publiseringsavtale.

TimeGate Studios, en av de totalt fire utviklerne som har står bak kontroversielle Aliens: Colonial Marines, har sett seg nødt til å si opp ansatte. Dette melder Polygon.

– I dag måtte vi velge å gi slipp på en rekke gode spillutviklere. Dette er aldri enkelt, og vi gjør alt vi kan for å hjelpe de som er rammet. TimeGate forbereder seg til neste konsollgenerasjon og nye forretningsmodeler, i likhet med resten av bransjen, forteller TimeGate-sjefen Adel Chaveleth til Polygon.

Selv om Chaveleth ikke nevner antall oppsagte, skal det ifølge Polygons kilder dreie seg om 25 stykker. Kildene hevder også at oppsigelsene var knyttet til en publiseringsavtale som det ikke ble noe av.

Skral spillutgivelse

Få likte Aliens: Colonial Marines.

Den siste tiden har TimeGate fått mye negativ oppmerksomhet som én av utviklerne bak skrale Aliens: Colonial Marines. Studioet har bekreftet at de hadde svært mye med resultatet å gjøre, men at spillet skal ha gått gjennom store endringer.

– Noen estimerer at omtrent femti prosent av det du ser i kampanjen er deres, andre ønsket å sjekke selv og skulle komme tilbake til meg etter å ha spillt spillet, forklarer moderator Rossina-Sama på TimeGates diskusjonsforum.

Vår anmelder følte heller ikke at spillet hadde mange positive sider.

– Om man hadde pusset vekk de skarpe kantene, børstet støvet under teppene, og gitt hele spillet en real ansiktsløftning, ville man likevel stått igjen med et i beste fall middelmådig førstepersonsskytespill, konkluderer Magnus Skumsrud før han slenger en 3/10 i fjeset på spillet.

Les alt om Aliens-skandalenLes anmeldelsen av Aliens: Colonial Marines

Siste fra forsiden