Alpha Centauri får åndelig oppfølger

Pandora: First Contact lar deg kolonisere en ny klode.

Strategispillet Pandora: First Contact kan virke som en åndelig oppfølger til Sid Meier-klassikeren Alpha Centauri. Her lander kolonister fra en ødelagt jordklode på en fremmed planet, hvor de håper å bygge en ny fremtid. Men planetens økosystem er ikke direkte vennlig innstillt overfor menneskene, og kolonistene har dessuten delt seg i flere konkurrerende fraksjoner.

Spillet er et turbasert imperiebyggespill der du må utforske planeten, bygge og utvikle nye byer, drive forskning og utvikle samfunnet videre. Dessuten må du forsvare kolonien din mot ulike farer, og kanskje til og med gå på krigsstien for å ta konkurrentenes landområder med makt. Alternativt kan du drive diplomati og bygge allianser.

Pandora var den første kvinnen, ifølge gresk mytologi.

Planeten huser også en rekke ruiner fra en teknologisk avansert sivilisasjon som har bodd der tidligere, og disse lønner det seg naturligvis å finne.

Militærenhetene i spillet kan du designe selv, ved hjelp av komponenter som du har forsket frem via teknologisystemet. Dermed kan du skreddersy hæren til din utvalgte strategi, og lage enheter spesialskapt for spesifikke oppgaver.

– Vi synes dette prosjektet er svært spennende. Vi er stolte av å kunne tilby et så intenst, involverende og engasjerende science fiction-strategispill til vårt publikum, sier Ian McNeil, som er sjef for utgiver Slitherine.

Spillet kommer i salg for Windows i løpet av våren. Det er allerede i lukket beta, og hvis du er interessert i å teste det kan du melde din interesse på Slitherines nettsted. Du kan også finne informasjon om spillet på nettstedet deres.

Les også: Tilbakeblikk: Sid Meier's Alpha Centauri
Les også: Her er ti nye retroskatter på nettet

Siste fra forsiden