Amazon har kjøpt Twitch for 6 milliarder kroner

– Dette vil la oss gjøre mer for våre brukere, sier Twitch.

Nå eier Amazon Twitch.
Skjermbilde av Twitch.tv

Sent mandag bekreftet Amazon at de har kjøpt strømmetjenesten Twitch.tv for om lag 6 milliarder kroner. Det er ventet at det store nettselskapet tar over tøylene utover høsten en gang.

Sist måned svirret det rykter om at også Google skulle ha signert en kontrakt for en lignende sum. Hva som lå bak disse ryktene er uklart, men det kan hende at Google-avtalen falt sammen på et punkt før en endelig ferdigstilling.

– Vil være uavhengige

I en uttalelse på Twitch forteller sjef Emmet Shear at valget om Amazon ikke var tilfeldig.

– Vi valgte Amazon fordi de tror på våre brukere, de deler våre verdier og vår fremtidsvisjon, og de vil hjelpe oss med å komme oss dit raskere. Vi kommer til å holde på mye av det vi har: våre kontorer, våre ansatte, vår merkevare, og viktigst vår uavhengighet. Men med Amazons støtte har vi ressursene vi trenger for å gi dere et enda bedre Twitch, forteller han i et brev til brukerne.

Overfor pressen forteller Shear mer konkret at oppkjøpet vil gjøre det lettere å bygge opp tjenester og verktøy raskere.

– Denne endringen vil bety mye for brukerne våre, og vil la flere der ute få bruke Twitch.

Amazon-gründer Jeff Bezos istemmer, og tror Twitch og Amazon er en god match.

– Som Twitch er vi svært opptatte av kundene og liker å tenke annerledes, og vi ser frem til å lære fra dem og hjelpe dem med å bygge nye tjenester for spillerne enda raskere, forteller han.

Stor vekst på tre år

Twitch ble grunnlagt i 2011 av gründerne Justin Kan og Emmet Shear. Begge disse var involverte i det som den gang het Justin.tv – en strømmingsplattform der man kunne direktesende video over internett. Twitch var tenkt som et sted for å samle alt av spillrelaterte strømmer, mens Justin.tv skulle dekke alt annet.

Twitch har per dags dato flere konkurrenter som tilbyr direktestrømming av spill, men har en svært stor andel av markedet. Ifølge interne tall fra 2013 har nettstedet over 43 millioner seere hver måned, og gjennomsnittsseeren ser på strømmer i over 90 minutter hver dag. Blant konkurrentene finner vi Azubu.tv, Hitbox.tv og Ustream.com.

Har du lyst til å strømme mens du spiller?
Vi har laget en enkel guide som setter deg inn i strømming på Twitch.tv »

Siste fra forsiden