Ambisiøst strategispill utsettes

Det nye spillet fra skaperne av R.U.S.E. kommer neste år.

Wargame: European Escalation er et sanntidsstrategispill hvor handlingen foregår i Europa, i perioden 1975-1985. Sovjeterne og deres Warzawapaktallierte invaderer Europa, og heldigvis for de av oss som liker strategikampanjer som varer litt mer enn noen minutter og har de, enn så lenge, bestemt seg for å kun bruke konvensjonelle våpen.

Krigerske bilder.

Med atombombene liggende på hylla kan vi dermed glede oss til kriging med infanteri, stridsvogner, helikoptre og fly. Som i utviklernes tidligere spill foregår handlingen over svært store områder samtidig, og for å holde oversikt får du en heftig zoom-funksjon som lar deg flytte kameraet fra det globale overblikksbildet og rett ned til de individuelle trefningene på kartet.

Da spillet først ble kunngjort før E3 i år ble det snakket om en utgivelse i løpet av første kvartal neste år. Rundt E3 virket det imidlertid som utviklerne ble mer optimistiske, og frem til nå har Wargame: European Escalation vært planlagt utgitt i november i år.

Nå er det imidlertid klart at spillet ikke slippes før neste år likevel. I en pressemelding fra utgiver Focus Home Interactive forteller de at de, i samarbeid med utviklerne i Eugen Systems, har valgt å utsette spillet noen måneder. Dette skal være for å sikre en best mulig spillopplevelse både i enspiller og flerspiller.

En endelig utgivelsesdato skal annonseres i løpet av få uker, men enn så lenge er det første kvartal 2012 som gjelder.

Les også: Anmeldelse: R.U.S.E.

Siste fra forsiden