Among Us

Among Us brøt Genève-konvensjonen

Spillets plutselige popularitet i 2020 avdekket en uvanlig vanlig feil.

Innersloth

Det er vanlig at spill har små feil som må rettes på, men det vekker litt mer oppsikt når feilen omtales med samme språkbruk som krigsforbrytelser.

Utvikleren Innersloth delte nylig en usedvanlig historie om produksjonen av spillet Among Us, som gjorde storsuksess i 2020.

Røde kors er beskyttet

Vis mer

Røde Kors-symbolet er faktisk et beskyttet merke, som skal brukes utelukkende for nødhjelp og faktiske medisinske tjenester.

Altså for ekte, levende mennesker i den ekte, levende verdenen.

Beskyttelsen i Genève-konvensjonen er på plass for at medisinske tjenester og nødhjelp skal være trygge, og aldri brukes som falsk dekke eller som menneskelige skjold i krigsoperasjoner.

Digitale representasjoner av slike tjenester i spill har derfor ikke dekning for å bruke det.

Like fullt er symbolet ofte det umiddelbare førstevalget nettopp fordi det er så velkjent og etablert, og er feilaktig antatt å være blant frie symboler i allmen-eie.

Problemet var riktig nok et ytterst lite et, som mange spillutviklere og andre produksjoner har støtt på før – og ytterst få ville tenkt at var et problem.

Innersloth brukte et rødt kors for å indikere sykestua på kartet av romskipet The Skeld.

Saken er nemlig at symbolet er gitt særskilt beskyttelse i Genève-konvensjonen.

Etter at utgiveren delte historien på Twitter har det kommet mange svar fra andre utviklere som har snublet i samme felle.

Dette er ikke verre enn at de må bytte farge på korset – og spillere legger sjelden merke til engang det – men det kan skape bry rundt godkjenning for konsoller. Dette antyder Innersloth at var hvordan de fant ut, også.

Siste fra forsiden