Android-konsoll til under tusenlappen

Hva sier du til å ha en Ouya under TV-en?

Med Android og iOS har spillmarkedet forandret seg fullstendig. Man må ikke lenger spille på premissene til et lite knippe mektige konsollfabrikanter, og de aller fleste av oss labber rundt med en solid håndholdt spillkonsoll i lomma uten å engang tenke over det.

Nettstedet The Verge har nå oppdaget et prosjekt som kalles Ouya. Dette er en ny konsoll som vil bruke Android som programvarefundament. I motsetning til dagens konsoller skal boksen være åpen for alle, og alle som kjøper konsollen skal få utviklerverktøy med på kjøpet. Spill og programmer vil leveres via digital distribusjon, og et fokus skal være på gratisspill.

Hvis Ouya-boksen kommer til markedet vil den amerikanske prisen være 99 dollar, altså 590 kroner direkte oversatt fra dollar. En eventuell norsk pris vil sikkert være høyere, men neppe over 1000 kroner.

Kan du tenke deg å bytte ut Xbox-dashbordet med dette?

Med seg på laget har Ouya fått flere kjente navn. Hovedutvikleren er Yves Behar, som allerede har vært involvert i Jawbone Jambox og One Laptop Per Child-kampanjen. Microsoft-veteranen Ed Fries er også involvert i prosjektet – Fries er ofte kjent som Xbox-ens far, og har med andre ord litt erfaring i konsollmarkedet. Andre involverte er Muffi Ghadiali fra Kindle-teamet til Amazon, Arnol Sarva fra Peek, Peter Pham fra Color og Julie Uhrman fra IGN.

På konseptbildene som har dukket opp på nettet ser konsollen nærmest ut som en iskube, og det er tydelig at skaperne ikke ønsker å gå for noe tradisjonelt utseende. For øyeblikket er konsollen tidlig i utviklingsfasen, så det er lite sannsynlig at det endelige utseendet er spikret.

The Verge oppdaget Ouya på AngelList, et nettsted for prosjekter som søker investorer.

Dette er langt fra første gangen vi hører om nye aktører i konsollmarkedet, men det gjenstår selvsagt å se om Ouya går fra å være et interessant konsept til et håndfast produkt som du kan gå til butikken å kjøpe. Vi vil i alle fall følge med.

Les også: Månedens anbefalte Android-spill (juni)
Les også: Kommentar: Spennende tider for mobilspill

Siste fra forsiden