– PSP 2 er forbanna kraftig

Annonsering til høsten?

PSP 2 ryktes å ha berøringsskjerm, to kameraer og kraftig prosessor.

Bloggen VG247 skal ha snakket med en rekke britiske utviklere som hevder å ha informasjon om en ny håndholdt konsoll fra Sony, ofte referert til som PSP 2. Som Spillmagasinet skrev i begynnelsen av april, ryktene om PSP-oppfølgeren nekter å dø.

Ifølge kilder nettstedet har pratet med kommer en eventuelt ny maskinvare neppe til å bli annonsert på E3. Utviklere som jobber med spill til den nye konsollen har tidligere jobbet mot en lanseringsdato i slutten av 2010, men dette skal nå være forskjøvet til 2011.

– Jeg tipper maskinvaren blir annonsert på Gamescom eller Tokyo Game Show for en lansering tidlig i 2011, sier en kilde.

Blant detaljene VG247 har gravd fram nevnes to kameraer (ett vendt forover og ett vendt bakover), berøringsskjerm og en kraftig prosessor basert på en versjon av Cell-prosessoren med fire kjerner. Prosessoren som sitter i PS3 har åtte kjerner. En kilde hevder følgelig at maskinvaren er «forbanna kraftig».

Flere saker fra Spillmagasinet.no:

Kilder nettsiden Eurogamer har snakket med bekrefter deler av informasjonen VG247 har publisert, blant annet at enheten vil ha to kameraer og en berøringsskjerm. Kilden hevder at PSP 2 blir en «iPhone på steroider».

I likhet med PSP Go ryktes det at programvare til PSP 2 bare skal kunne lastes ned via nett. Dette står i kontrast til informasjon som dukket opp på TGS 2009, hvor en PSP-4000 ble antatt å ville støtte diskformatet UMD, skriver Edge. Eurogamers søsterside Digital Foundry hevder PSP 2 vil bli utstyrt med et firekjerners PowerVR grafikkprosessor.

Denne artikkelen er levert i samarbeid med Spillmagasinet.no, men kan være endret og tilrettelagt for Gamer.no. Bildet i toppen er en PSP Go som kom i salg i fjor.

Siste fra forsiden