Apple benekter å ha betalt for Plants vs. Zombies 2-eksklusivitet

EA-topp sa de fikk betalt for å utsette Android-versjonen.

Oppfølgeren til ultrapopulære Plants vs Zombies har blitt lansert på iOS i vesten, mens Android-versjonen kun er tilgjengelig i Kina. I et internt møte for EA-ansatte skal EA-topp Frank Gibeau ha røpet grunnen til dette:

– Apple gav oss et lastebillass med penger for å utsette Android-versjonen, skal han ha sagt ifølge nettstedet Giant Bomb.

Nå benekter Apple at de har betalt for noe som helst. En representant for selskapet har beskrevet Giant Bombs artikkel som usann, og sagt at det ikke har blitt overført penger mellom de to selskapene. Talspersonen ville imidlertid ikke kommentere noen detaljer om de to selskapene.

Giant Bomb skriver at de står ved sitt originale sitat, som de skal ha fått bekreftet av flere som var tilstede på møtet. De påpeker også at slike avtaler ofte handler om markedsføring i stedet for direkte betalinger, og sier at det kan tenkes Gibeau mente dette. EA-eide PopCap ønsket ikke å kommentere interne møter.

Rar hage.

Vil ikke ha zombier i hagen

Plants vs. Zombies 2 byr på mer hageforsvar mot zombier. Som i originalspillet må du plassere ut ulike typer planter i hagen din, som alle har forskjellige former for forsvar mot de invaderende vandøde. Spillet skal ha blitt lastet ned over 25 millioner ganger så langt, selv om ikke alle er like fornøyd med det nye «free to play»-systemet som har erstattet den originale forretningsmodellen.

For øyeblikket er spillet altså kun tilgjengelig på iOS, og du trenger enten en iPhone, iPad eller iPod Touch med iOS 5.1 eller senere for å kjøre det. På samme møte skal imidlertid Gibeau ha sagt at Android-versjonen kommer til vesten i løpet av en måneds tid. Tidligere har EA sagt at Android-versjonen skulle komme i løpet av høsten.

EA og PopCap jobber også med et fargerikt, Team Fortress-aktig skytespill basert på Plants vs Zombies-universet. Dette spillet skal komme til konsoll og PC.

Les også: Plants vs Zombies 2 er lansert
Les også: Anmeldelse av det originale Plants vs Zombies for Windows

Siste fra forsiden