Apple har størst innflytelse på spillbransjen

Danker ut både Miyamoto og PlayStation i egen bransjeundersøkelse.

I forkant av London Games Conference, som sparkes igang om en liten uke, har 1000 spillbransjefolk fylt ut et spørreskjema hvor de har svart på hvilke personer og produkter som har hatt størst innflytelse på spillbransjen, melder Eurogamer.

Øverst på lista over enkeltpersoner som har hatt størst innflytelse, finner vi nylig avdøde Steve Jobs. En fjerdedel av de som svarte på undersøkelsen, mente Jobs hadde hatt størst påvirkningskraft. Totalt hadde 46 prosent plassert Jobs et sted på topp fem-lista si.

Den ferskeste epletelefonen, iPhone 4S

Videre nedover på lista finner vi Valves Gabe Newell (16 prosent), Mario-pappa Shigeru Miyamoto (syv prosent), World Wide Web-oppfinner Tim Berners-Lee (fire prosent) og Facebook-skaper Mark Zuckerberg (tre prosent).

Når det kommer til de fem mest innflytelsesrike produktene, topper Apple denne lista også med sin iPhone. 17 prosent plasserte denne på topp, og over femti prosent hadde telefonen på en av topp fem-plassene sine.

På plass nummer to havner Nintendo Wii med syv prosent, og videre følger Xbox Live (tre prosent) den første PlayStationen (tre prosent) og Valves nettplattform, Steam (to prosent).

Les også: – Apple eier spillbransjen om ti år

Hvilke personer og produkter mener du at har hatt størst innflytelse på spillbransjen? Diskuter i forumtråden under!

Siste fra forsiden