Apple tar innpå Nintendo

Antallet Apple-produkter som blir brukt til spilling øker stadig.

Ifølge en nylig rapport av marked- og konsulentfirmaet Newzoo, kan Apple skryte av høye brukertall av sine produkter. Hele 40,1 millioner amerikanere som er over 10 år gamle spiller spill på sine Iprodukter.

Nintendo DSens tall ligger på 41 millioner spillere, så det er ikke mye å ta igjen her. Verdt å merke seg er at undersøkelsen ikke sier noe om hva slags spill som blir spilt, så det spørs i realiteten om dette faktisk er en trussel mot Nintendos håndholdte regime. Én ting er ihvertfall sikkert; Apples grep om spillindustrien som en helhet ser ut til å øke.

Rapporten viser også at brukerbasen til Sonys PSP ligger på rundt 18 millioner amerikanere. To tredjedeler av PSP- og Ipad-spillerne spiller mer enn tre ganger i uken, sammenliknet med omlag 50 prosent for Nintendo DS, DSi, iPhone og Ipod Touch. Newzoo rapporterer også at 34 prosent av DS/DSi-spillerne i tillegg spiller på en Ipod Touch.

Kundene som er mest villige til å punge ut for spill finner vi med en Ipad i hånden, og hele 72prosent av brukerne bruker mer enn 10 dollar i måneden på spill. 53 prosent av DS/DSi-eiere og 59 prosent av PSP-eiere bruker tilsvarende sum, som egentlig er ganske imponerende med tanke på prisforskjellene i spillene til de forskjellige plattformene.

(Kilde: Finger Gaming)

Siste fra forsiden