Argentisk skrekkfilmregissør overtar Shadow of the Colossus

Kan dette være redningen for en filmutgave av PlayStation 2-klassikeren?

Sony Pictures har de siste fem årene forsøkt å få en filmadapsjon av det populære kultspillet Shadow of the Colossus på beina uten særlig stort hell. I 2009 kom det frem at spillet skulle filmatiseres, da med Justin Marks som manusforfatter. Tre år senere ble det avslørt at Chronicle-regissør Josh Trank skulle få styre filmskuta fremover.

Trank har nå blitt byttet ut til fordel for Andres Muschietti, en argentisk filmregissør som stod bak den kritikerroste skrekkfilmen Mama i 2013. Muschiettis søster, Barbara, har blitt med på prosjektet som produsent og skal jobbe med Kevin Misher, som har vært knyttet til filmen helt fra begynnelsen.

Sony Computer Entertainment

Manusforfatter Justin Marks er tydeligvis totalt ute av bildet, og har blitt byttet ut med Seth Lochead. Han var med på å skrive manuset til action-filmen Hanna sammen med Joe Wright, så dette kan potensielt bli riktig så bra.

Et unikt spill

Shadow of the Colossus ble opprinnelig lansert til PlayStation 2 i Europa i 2006 og forteller historien om en ung mann, Wander, som må drepe seksten kolosser for å gjenopplive jenta han elsker. Spillet oppnådde kultstatus takket være dets unik struktur, det minimalistiske landskapet og emosjonelt gripende historie og lydspor.

Hvorvidt dette lar seg overføre til en filmatisk kontekst framfor en spillkontekst gjenstår å se. Mens vi venter på Shadow of the Colossus-filmen venter vi også på spillets tematiske oppfølger, The Last Guardian, som visstnok enda er under utvikling.

Shadow of the Colossus ble også overført til PlayStation 3, sammen med den åndelige forgjengeren Ico.

Siste fra forsiden