Arkham Knight-utvikleren ber PC-eiere sette grafikkinnstillingene til laveste nivå

Rocksteady svarer på kritikken av den problemfylte PC-utgaven.

Warner Bros.

Oppdatert 26. juni: Warner Bros. har nå trukket PC-utgaven av Batman: Arkham Knight fra digitale butikker. I en offisiell uttalelse på spillets forum ber de om unnskyldning til alle de som sliter med en dårlig PC-portering.

– Vi tar disse problemene veldig alvorlig og har derfor besluttet å stanse fremtidige salg av PC-versjonen mens vi jobber med å utbedre disse feilene. Vi setter stor pris på våre kunder og vet at selv om det er mange som nyter spillet på PC, ønsker vi å gjøre det vi kan for at opplevelsen blir som best for alle PC-spillere, skriver forumadministrator «Yorrick».

Opprinnelig sak følger:

Det er ikke lett å være Batman for tiden. Selv om det nyeste spillet i Arkham-serien høster god kritikk kom det fram på tirsdag at PC-utgaven sliter med enorme problemer.

Utvikler Rocksteady kom på onsdag med en uttalelse for å svare på kritikken fra brukerne. De sier at de jobber med å fikse spillets dårlige ytelse, og legger frem en nødløsning på spillets offisielle forum som skal sørge for at PC-utgaven kjører så stabilt som mulig.

«Når Gotham er aske skal jeg la deg dø».

Ifølge Rocksteady skal disse anbefalte spesifikasjonene gi en opplevelse som er på høyde med den nåværende spillgenerasjonen. Brukere av spillets Steam- og Reddit-forum har ikke vært spesielt fornøyde med uttalelsen, da de blir anbefalt å sette alle innstillinger til laveste nivå. Mange krever nå å få pengene tilbake.

Angrer du på kjøpet? Steam tilbyr pengene tilbake »

Skru av nesten alt

De som kjøper grafikkortene sine fra AMD må belage seg på å skru av nesten alt av spillets grafiske effekter. Detaljnivået og teksturoppløsning må settes til laveste nivå, bildefrekvensen bør låses til 30 bilder per sekund, og den totale bildeoppløsningen bør ikke overskride 1280x720 piksler.

Bat-datamaskinen funker i det minste.
Warner Bros.

Nvidia-brukere får det litt bedre, men ikke særlig mye. Også de må skru av mange av spillets grafiske funksjoner, blant annet regn-, lys-, og røykeffektene. De kan nøye seg med litt bedre oppløsning, 1920x1080 piksler, men må også låse bildefrekvensen til 30 bilder per sekund.

Rocksteady advarer samtidig mot å redigere spillets .ini-filer, da dette kan påvirke ytelsen. Brukere bør heller ikke benytte seg av Nvidias GeForce Experience- eller AMDs Gaming Evolved Optimization-verktøy for å fikse på grafikken.

Har du vært uheldig med PC-utgaven av Arkham Knight, eller går ting helt fint? Delta i diskusjonen i kommentarfeltet »

Les også
Anmeldelse: Batman: Arkham Knight

Siste fra forsiden