Arma 3-fortsettelsen har fått dato

Bohemia røper når neste episode i enspillerkampanjen dukker opp.

Ny stridsvogn for Arma 3.
Bohemia Interactive

Da tsjekkiske Bohemia Interactive lanserte militærsimulatoren Arma 3 var det uten enspillerkampanje. Den ville de nemlig gi ut i tre nedlastbare episoder etter utgivelse – helt gratis, selvfølgelig.

Snart får du leke deg med et nytt helikopter.

Den første episoden har allerede kommet ut, og følger en NATO-soldat stasjonert på den fiktive øya Stratis i Middelhavet. Du er der som en del av et fredsbevarende oppdrag, men når alt går galt og det bryter ut full krig må du og gruppen din rømme til naboøya Altis.

Fortsettelse i januar

Episode nummer to skal lanseres 21. januar, og mens den første episoden fokuserte på infanterikamp vil den andre by på mer åpne og uortodokse scenarier, ifølge Jaroslav Kasny fra Bohemia. Han forteller at spillerne må benytte seg av geriljataktikk for å få kjempe mot en langt sterkere fiende.

Et nytt pansret kjøretøy loves også.

Bohemia vil forøvrig gi ut litt gratis innhold til spillet allerede før jul. I en oppdatering 11. desember vil spillerne få tilgang på tre nye fremkomstmidler, nemlig helikopteret Wy-55 Hellcat, stridsvognen MBT-52 og stormpanservognen FV-720 Mora. Spillet får også noen nye våpen.

Handlingen i Arma 3 foregår på to massive øyer. Altis er på 270 kvadratkilomenter, mens Stratis er «kun» på 20 kvadratkilometer. Et av de mest spennende aspektene av spillet er redigeringsverktøyet, som lar hvem som helst lage avanserte oppdrag.

Serien startet opprinnelig som Operation Flashpoint, men et brudd med utgiver Codemasters resulterte i at Bohemia måtte endre navnet – samtidig som Codemasters forsøkte seg med en egenutviklet oppfølger til Operation Flashpoint. Bohemia har imidlertid kjøpt tilbake rettighetene til det første spillet i serien, og omdøpt det til Arma: Cold War Assault.

Siste fra forsiden