Bohemia utsetter enspillerkampanjen i Arma 3

Vil lansere spillet uten kampanjemodus.

Når militærsimulatoren Arma 3 lanseres i september, blir det uten noen enspillerkampanje. Utviklerne i Bohemia Interactive har nemlig kunngjort at denne vil lanseres separat, som tre gratis utvidelsespakker.

Den første pakken heter Survive, og kommer innen én måned etter at spillet har blitt lansert. De to andre, Adapt og Win, kommer i løpet av månedene som følger.

Grunnen skal være at studioet har opplevd vanskeligheter med å utvikle fullversjonen av spillet samtidig som de har støttet alfa- og betaversjonene som har blitt lansert via «early access»-programmet til Steam. De mener at spillet har tjent mye på den åpne testperioden, men at utviklingen har tatt mer tid enn forventet. De tror derfor det vil være bedre for kampanjen om den utsettes slik at de får mer tid til å finpusse den.

– Dette var ikke en enkel beslutning å ta. Som spillskapere elsker vi å utvikle og spille gjennom kampanjer, så for de som venter på vår kan vi ikke annet enn å beklage utsettelsen. Etter å ha snakket mye om å fokusere på kvalitet, følte det rett og slett ikke riktig å gjøre et kompromiss nå. I stedet for å utsette hele spillet, lanserer vi i år med en flott pakke – en fabelaktig start for Arma 3-opplevelsen, sier prosjektleder Joris-Jan van ‘t Land i en pressemelding.

Enspillerkrigen kommer – bare litt senere enn ventert.

Bohemia har også skrevet en omfattende bloggpost hvor de forklarer beslutningen nærmere.

Fortsatt mye å sette tennene i

Tapet av enspillerkampanjen ved lansering betyr ikke at spillet blir uten enspillerinnhold. Det kommer med tolv frittstående enspilleroppdrag, i tillegg til 3 oppdrag som skal vise frem de forskjellige fraksjonene i spillet. Tre flerspillerscenarier loves også, samt ti militærøvelser. Du kan selvsagt også lage egne scenarier eller laste ned scenarier andre har laget.

Handlingen foregår som kjent på to øyer. Den største, Altis, er på hele 270 kvadratkilometer. Den andre, Stratis, er på mer beskjedne 20 kvadratkilometer – men også dette er stort i spillsammenheng. For å komme deg raskere dit du vil, kan du benytte deg av over 20 kjøretøy.

Les også: Arma 3 er nå i beta
Les også: Arma 3 blir Steam-eksklusivt

Siste fra forsiden